Mona F. Holm <moxnax@jubiixpost.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3d6bbbbd$0$168$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej i NG
> Nu har jeg drivhuset fyldt med søde, grønne druer, 40-50
> klaser, og vi spiser til vi får ondt i maven (og lidt til).
> Nu har vi overvejet at forsøge os med at lave vin af dem.
> Jeg kan ikke huske sorten, de er gulgrønne, ikke særlig store,
> selv om vi har tyndet godt ud i klaserne. De smager ekstremt godt,
> men der er en enkelt stor kerne i hver. Stokken er plantet for 5-6 år
siden,
> Nogen der har gode råd til hvordan man gør, gærtype, gæringstid,
behandling
> af frugten mm.(håber ikke de skal stampes
> gemalen har brygget øl i vinter, så jeg tror at vi har udstyret i orden.
> Jeg har Keld Erlandsens gør-det-selv-bog
> (ligger også på
http://biology.aau.dk/~rasmuson/vin/opskrift.html)
> men den er fra 60'erne, jeg kunne godt tænke mig noget lidt mere moderne.
> Der er jo sket en del på vin(stok)fronten siden dengang.
>
> Mvh Mona
Hej Mona
Hvis ikke jeg husker helt galt kan man købe et vinbryggersæt i Matas. Nu ved
jeg godt, at du skriver, at du regner med at I har udstyret i orden efter
ølbrygning, men jeg ville nok tage i matas alligevel. "Det er det gode råd
der gør forskellen" Er det ikke det de siger i reklamen?? De må kunne hjælpe
videre og så får du da tjekket om I har det hele. Det er surt at være midt i
det hele og så mangle en eller anden dims.
MVH Rikke
--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
>
>
>
>
>
>
>