du kan også bruge citronsyre...også fra supermarkederne....
//Mae
"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3d6a1e33$0$27675$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Hvis jeg skal lave hyldebærsaft kommer jeg bærrene i en gryde, helst
> sammen
> > med lidt æbler eller hyben. Dækker dem halvt med vand og koger dem til
de
> > går i stykker og safter. Så sir jeg dem i et saftklæde og koger saften
op
> > med ½ kg sukker pr. liter saft. Evt konserveringsmiddel kommes i når
> saften
> > er taget fra varmen.
> >
> > Man kan sikkert også lave saft uden at koge bærrene, men det har jeg
> aldrig
> > prøvet.
> >
>
> - det er egentlig også det jeg gør ... eller rettere har gjort ...
>
>
> Og det med sukkeret er lidt en gåde, for efter at have læst en håndfuld
> forskellige opskrifter svinger mængden af sukker fra 20g pr. dl til 500 g
> pr. liter ...
>
> Og det der konserveringsmiddel ... hvad skal man bruge?
>
> Og saftklædet ... jeg har bare siet hele molevitten, så jeg nu har cirka 5
> liter saft (som jeg nu har hældt sukker i og er ved at koge ind ...) Er
det
> helt i skoven?
>
> ras
>
>