"Papercut" <a@a.a> writes:
> Desuden vil jeg lige høre om der er nogle der kan fortælle hvor giftige
> friske grønne bønner er. Hvor længe skal de koge, og kan de evt. behandles
> på anden måde for at giften forsvinder?
Giftige? Hmm, det har jeg aldrig hørt om. Er det sådan nogle
almindelige grønne bønner som de fleste har i deres køkkenhaver, de
lange nogle? For dem er jeg helt pjattet med rå. De er rigtig gode i
salater f.eks.
Men en rigtig god salat med letkogte bønner er:
1/2 kg bønner
hvidløg efter behag
2 ret hårdkogte æg
olie og vand
salt og peber
Bønnerne koges til de er al dente. (Er det ikke det det der fine
italienske udtryk for kogt med bid hedder? Det er i hvert fald det jeg
mener!) Olie og vand blandes som man nu plejer at blande
salatdressing, jeg bruger ca. halvt af hvert. Det smages til med
friskknust hvidløg, salt og peber. Æggene hakkes i stykker, jeg plejer
at bruge æggedeleren, en gang på langs og en på tværs. Bønnerne og
æggene vendes i dressingen og det hele serveres koldt.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland