"ulla berring" skrev d. 22-08-02 08:58 dette indlæg :
> Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man selv tørrer sine
tomater,
> fordi vi har flere end vi kan nå at spise.
>
> hej Ulla
jeg faldt lige over dette, god fornøjelse
mvh mcloud
Det danske klima er nok lidt for køligt til kun at forlade sig på, at
solen tørrer tomaterne helt.l Og det afgørende for at lave de
sol-tørrede tomater, er at alt vandet er tørret væk.
I kan evt lade tomatskiverne tørre i drivhuset, som jo udnytter
sol-varmen bedre - dækket af tynd gaze for at holde insekter væk.
Men I kan også "snyde" og tørre tomatskiverne ved svag varme i ovnen -
med lågen let åben, så væden kan fordampe.
Jeg vil tro 60-70 graders varme nogle timer kan gøre det, men prøv at
eksperimentere Jer frem. (Og skriv gerne tilbage om resultatet!)
I Italien ligger tomaterne ude mellem 3 dage og en uge alt efter, hvor
hurtigt væden fordamper. (Og de tages ind om aftenen, for at de ikke
suger fugt til sig i løbet af natten!)
Opbevaring "naturel"
Når skiverne er helt tørrede, kan de opbevares i lukkede glas (med
f.eks. laurbærblade eller tørret basilikum)i papir- eller stofposer på
et totalt tørt og mørkt sted
I olie
Hvis man vil opbevare de soltørrede tomater i glas med oliven-olie (en
god jomfru olivenolie!), er det en god ide at strø de friske tomater med
groft salt, når man ligger dem til tørre, og derefter fjerne salten
inden man konserverer tomaterne i olien.
Nogle skyller også de tørrede skiver i eddike, inden de kommer dem i
glas med olie.
Dæk skiverne helt med olie, og vent en dag med at lukke glasset, for
skiverne drikker olien, og der skal måske efterfyldes, inden glasset
lukkes.
Vent mindst 1 måned inden i tager hul på glassene.
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"