I anledning af fastelavnen står for døren, en lille opskrift på...
Kommenskringler:
15 g gær
1½ dl mælk
50 g smør
½ tsk salt
1½ spsk kommen
250 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres i en blanding af smør og mel, der er lunet til
35°. De øvrige ingredienser tilsættes. Hold lidt kommen tilbage til
drys. Dejen æltes, til den er blank og smidig og stilles til hævning et
lunt sted i cirka 45 minutter. Dejen slås ned og deles i 10 lige store
dele, der trilles ud til ret tynde stænger. Disse formes til kringler,
der sættes på en smurt bageplade og efterhæves cirka 20 minutter.
Kringlerne pensles med sammenpisket æg, drysses med kommen og pensles
endnu engang, inden de sættes i en 225° varm ovn og bages
til de er gyldne, ca. 15 minutter.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Gammelt gærbrød bliver som friskbagt igen
(omend kun for en kort tid), hvis det stænkes med lidt
koldt vand og varmes igennem i ovnen el. på brødristeren
|