"Marianne" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:3d61019c$0$88391$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg er blevet 'forelsket' i noget Frappé, som består af is (isterninger) +
> stærk kaffe + vand + evt. skummetmælk. I opskriften står der, at kaffen
> *endelig* må være græsk.
>
> Javel - men hvor køber man græsk kaffe i Kbh ? Min tyrkiske grønthandler
> skælder ud, når man be'r om noget græsk (det gør han i hvert fald, når jeg
> beder om græske appelsiner), så han har det med garanti ikke. Ville
tyrkisk
> du' i øvrigt ?
På Cypern bruger de alm. Nescafe Guld (de ville ikke fortælle det, men jeg
så tilfældigvis, da de fyldte bøtten op
Det smager fortræffeligt (ganske
som dernede) hvis man bruger Nescafe Guld - den alm. duer ikke, da den er
noget mørkere/mere bitter i smagen...
Opskriften er beregnet ud fra et 15 dm lige-sidet glas (til dem som ikke har
haft fornøjelsen endnu...):
2 tsk nescafe Guld
1-2 tsk sukker (jeg bruger ca. 1½)
2½ cm koldt vand
Dette piskes til en luftig masse, som fylder ca. det dobbelte (det må ikke
være stift - kun luftigt). Brug en god elektrisk mælkeskummer.
Put isterninger i nu, hvis disse ønskes.
Hæld vand i, indtil toppen af skummet er 4 cm fra overkanten af glasset.
Vandet skal "pjaskes"/hældes hurtigt i, da det så blander/trækker kaffen ud
af skummet.
Fyld op med mælk. Skal pjaskes i som vandet. Her er den sværeste del ved
denne drik: at undgå, at det løber over! For der skal altså hældes
kraftigt!!
Serveres med sugerør eller teske, så man kan røre lidt rundt i skummet.
Det ser rigtigt lækkert ud, og er dejligt køligt
Min personlige Frappe del Creme tilsættes en stor skvat Baileys, og
tilsvarende mindre mælk
/J