|
| Saftpose eller saftkoger? Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 19-08-02 10:55 |
|
Jeg vil gerne lave æblesaft (og måske æblegele) efter Tørsleff's den grønne.
Heri står der at man skal koge æblestykkerne og så lade saften dryppe af i
en saftpose.
Men kan man ikke lave æblesaft i sin nyindkøbte saftkoger? (og så slippe for
posen?)
Og hvad med "ascorbinsyre tabletterne"? Der står der skal 2 styks i, til
æblesaft. Hvad skal de gøre godt for?
mvh
--
anne lise
Randers, Denmark
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-08-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-08-02 12:08 |
|
Anne Lise Kirk Jensen skrev:
> Og hvad med "ascorbinsyre tabletterne"? Der står der skal
> 2 styks i, til æblesaft. Hvad skal de gøre godt for?
Som antioxidant, vil jeg gætte på. Hvis man drypper citronsaft på
en råkost med æbler, bliver æblerne ikke brune - det skyldes ascor-
binsyren fra citronsaften. Jeg kunne forestille mig at det er af
samme grund man kommer ascorbinsyre i æblesaft.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Erna Andersen (20-08-2002)
| Kommentar Fra : Erna Andersen |
Dato : 20-08-02 05:43 |
|
"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> wrote in message
news:3d60c04d$0$88361$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg vil gerne lave æblesaft (og måske æblegele) efter Tørsleff's den
grønne.
>
> Heri står der at man skal koge æblestykkerne og så lade saften dryppe af i
> en saftpose.
>
> Men kan man ikke lave æblesaft i sin nyindkøbte saftkoger? (og så slippe
for
> posen?)
Jo, det kan du nemt. Der er vel en brugsanvisning med saftkogeren, så bare
følg den.
Hilsen Erna
| |
Anne Lise Kirk Jense~ (20-08-2002)
| Kommentar Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 20-08-02 10:04 |
|
">
> Jo, det kan du nemt. Der er vel en brugsanvisning med saftkogeren, så bare
> følg den.
>
> Hilsen Erna
Det var der nemlig ikke!
Men jeg har printet noget, som en anden her fra gruppen skrev for ikke så
længe siden, så jeg finder nok ud af det.
Min Mor siger også, at det sagtens kan lade sig gøre - men at saften måske
bliver lidt grumset. Så hvis jeg skal lave gelé, skal jeg nok have det
gennem en saftpose alligevel.
Jeg prøver.
mvh
anne lise
| |
Ukendt (22-08-2002)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 22-08-02 09:56 |
|
"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> wrote in message
news:3d6205dd$0$43930$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> ">
> > Jo, det kan du nemt. Der er vel en brugsanvisning med saftkogeren, så
bare
> > følg den.
> >
> > Hilsen Erna
>
> Det var der nemlig ikke!
> Men jeg har printet noget, som en anden her fra gruppen skrev for ikke så
> længe siden, så jeg finder nok ud af det.
> Min Mor siger også, at det sagtens kan lade sig gøre - men at saften måske
> bliver lidt grumset. Så hvis jeg skal lave gelé, skal jeg nok have det
> gennem en saftpose alligevel.
> Jeg prøver.
> mvh
> anne lise
Den grumsede saft fra saftkogeren burde kunne klares ved filtrering......
Prøv at filtere gennem et viskestykke, der er lagt flerdobbelt i en
trådsigte...og hvis resultatet ikke er tilfredsstillende klart, så kan du
klare den sidste urenhed ved at filtrere gennm vat i trådsigten.
Et kaffefilter egner sig ikke så godt, dat det let stopper til på grund af
æblernes indhold af pectin og andet godt.
Ascorbinsyren er som Klaus også skriver en antioxidant, der modvirker at
æblesaften, på grund af det naturlige indhold af tanniner, bliver brun ved
kontakt med luftens ilt....så det gør en meget stor forskel på udseendet af
den færdige saft/gele, som er meget mere appetitlig at se på når
brunfarvningen undgåes!
H.
| |
|
|