/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hurtige/langsomme kulhydrater
Fra : Desilva


Dato : 17-08-02 18:20

Ok der er hurtigt og langsomt nedbrydelige kulhydrater...
men hvilke er i hvad?
Nogen der kan referere til en liste over hvilke fødevarer der tilhører
hvilken gruppe?



 
 
Klaus Alexander Seis~ (17-08-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 17-08-02 18:58

Desilva skrev:

> Nogen der kan referere til en liste over hvilke fødevarer der
> tilhører hvilken gruppe?

Det er ikke alle sider som er enige, men på

<http://www.netfit.dk/kost.htm>

er der et forslag (nederst på siden). Google har også en masse
forslag til sider der handler om langsome og hurtige kulhydrater:

<http://www.google.com/search?q=langsomme+hurtige+kulhydrater>


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Henrik (17-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 17-08-02 23:00


"Desilva" <a@a.a> wrote in message news:ajm0dn$jnd$1@news.cybercity.dk...
> Ok der er hurtigt og langsomt nedbrydelige kulhydrater...
> men hvilke er i hvad?
> Nogen der kan referere til en liste over hvilke fødevarer der tilhører
> hvilken gruppe?
>
Et mål for "hurtigheden" er såkaldt glycemisk/glykemisk index....der angiver
hvor hurtigt blodsukkeret stiger efter indtagelse af 100g kulhydrat af den
pågældende fødevare i forhold til hvidt brød alternativt glykose.
Tilberedningsmetoden for fødevaren har stor indflydelse på hvor hurtig den
er....jvf. bagt eller kogt kartoffel....rå eller kogt gulerod m.m.

En søgning på google på glycemisk index give flere hit med lister over
forskellige fødevarer og deres index, der er frembragt som et hjælpemiddel
til sukkersyges vurdering af insulinbehov.

H.



Klaus Alexander Seis~ (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-08-02 06:13

Henrik skrev:

> Et mål for "hurtigheden" er såkaldt glycemisk/glykemisk index...

På <http://www.low-carbdiet.co.uk/insulin.htm> er der en relativ
kort, men god, forklaring på bl.a. GI og insulins/glucagons roller
i forbindelse med blodsukkeret.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Henrik (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 18-08-02 08:01


"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote
>
> På <http://www.low-carbdiet.co.uk/insulin.htm> er der en relativ
> kort, men god, forklaring på bl.a. GI og insulins/glucagons roller
> i forbindelse med blodsukkeret.

Ja!, det er en interessant artikkel.....
Overraskende at kød/fisk, vingummi og yogurt tilsyneladende udløser
betydelig mere insulin end kulhydratindholdet skulle betinge. Kød/fisk dog
stadig på et relativt lavt niveau....
Det er jo nok sådan, at det er mere interessant at se på insulinniveauet ud
fra et stofskiftemæssigt synspunkt, end blot at se
blodsukkerresponse.......så denne undersøgelse er endnu en byggeblok i
stofskifteforståelsen.

Som kommentar til GI er det vel værd at nævne at glycemisk belastning, hvor
der modregnes for kulhydratindholdet, nok er en bedre rettesnor en
indexet.....



Klaus Alexander Seis~ (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-08-02 16:02

Henrik skrev:

> Overraskende at kød/fisk, vingummi og yogurt tilsyneladende
> udløser betydelig mere insulin end kulhydratindholdet skulle
> betinge. Kød/fisk dog stadig på et relativt lavt niveau...

Ja, det må du nok sige!


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Peter Westh (18-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-08-02 20:28

"Desilva" <a@a.a> skrev i en meddelelse
news:ajm0dn$jnd$1@news.cybercity.dk...
> Ok der er hurtigt og langsomt nedbrydelige kulhydrater...
> men hvilke er i hvad?
> Nogen der kan referere til en liste over hvilke fødevarer der tilhører
> hvilken gruppe?

http://www.mendosa.com/gilists.htm er vsit den mest komplette liste på
nettet.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177556
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408866
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste