|
| Kartoffel revet m/æg stegt på pande. Hvad ~ Fra : Thomas Hjort |
Dato : 13-08-02 16:52 |
|
Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
steges det i olie.
Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
Mvh Thomas
| |
Klaus Alexander Seis~ (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 13-08-02 17:24 |
| | |
Christina Geisler (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Christina Geisler |
Dato : 13-08-02 18:35 |
|
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
Hej Thomas,
hvis det er noget du kender fra nabolandet sydpå, så kan det være det her:
Kartoffelpuffer
500g kartofler
1 løg
1 spsk mel
2 æg
salt og peber
Kartoflerne rives og vandet presses ud. Løget rives og tilsættes sammen med
æg, mel, salt og peber. kom ca. en skefuld dej i en pande med meget varm
fedt. Steges til de er gyldne. Serveres med æblegrød.
Der findes en masse andre "smarte" ting folk spiser tl deres
Kartoffelpuffer, fx kaviar, men jeg har nu altid bedst kunne li' dem med en
klat æblegrød.
Christina
| |
Gitte Sørensen (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 13-08-02 19:27 |
|
Tue, 13 Aug 2002 17:51:34 +0200, skrev "Thomas Hjort"
<dsl54291@vip.cybercity.dk> :
>Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
>river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
>steges det i olie.
Hmmm....måske kan det være tortilla (som dem, man får i Spanien) ??
Selv om jeg kun har set det med kartofler i skiver eller stave.
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
| |
Usenet (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Usenet |
Dato : 13-08-02 19:31 |
|
led efter "Hashbrowns"
mvh. René
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:ajb9uq$c2s$1@news.cybercity.dk...
> Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
> river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> steges det i olie.
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
>
>
> Mvh Thomas
>
>
| |
Peter Westh (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 13-08-02 20:39 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:ajb9uq$c2s$1@news.cybercity.dk...
> Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
> river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> steges det i olie.
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
I listen over mulige navne på disse kartoffelpandekager, må jeg også lige
bidrage med det jødiske: Latkes.
/Peter
| |
rasmus carlsen (13-08-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 13-08-02 21:14 |
|
> Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
> river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> steges det i olie.
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
- hvis du hakker noget forårsløg og putter i og former det som bøffer er det
kartoffelbøffer!
ras
| |
Andreas M. Hansen (13-08-2002)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 13-08-02 21:37 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:ajb9uq$c2s$1@news.cybercity.dk...
> Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
> river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> steges det i olie.
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
>
>
Det er da helt klart en svensk ret - nemlig Raggmunk !
http://www.svd.se/statiskt/mat_och_dryck/kokboken/potatis/raggmunk.asp
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Thomas Hjort (14-08-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 14-08-02 09:33 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:ajb9uq$c2s$1@news.cybercity.dk...
> Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener man
> river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> steges det i olie.
> Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
>
Tak for alle forslagende.
Jeg tror jeg opfinder min egen 'kartoffel-bøf' og lægger opskriften her i
aften:)
Mvh Thomas
| |
rasmus carlsen (14-08-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 14-08-02 10:20 |
|
> Tak for alle forslagende.
> Jeg tror jeg opfinder min egen 'kartoffel-bøf' og lægger opskriften her i
> aften:)
velbekomme ...
Men husk at du skal rive kartoflerne lige inden du laver retten. Ellers
bliver kartoflerne sorte ...
ras
| |
Thomas Hjort (14-08-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 14-08-02 18:50 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:ajd4jg$27rr$1@news.cybercity.dk...
>
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:ajb9uq$c2s$1@news.cybercity.dk...
> > Jeg kan ikke huske helt hvad kartoffelretten består af, men jeg mener
man
> > river en kartoffel grogt, presser saften ud og mixer op med æg. Derefter
> > steges det i olie.
> > Nogen der kender den præcise opskrift og navn på den?
> >
>
> Tak for alle forslagende.
> Jeg tror jeg opfinder min egen 'kartoffel-bøf' og lægger opskriften her i
> aften:)
>
Og jeg gjorde (inspireret af tråden) følgende:
3 store bagekartofler
Et finthakket løg
Et finthakket fed hvidløg
Et lille æg
Salt
Peber
Citronsaft
Hakket persille
En spiseske olivenolie
Kartoflerne rives groft og vrides så vandet render af. Blandes med de øvrige
ingredienser. Trykkes sammen som flade frikadeller og steges i rigelig
rapsolie (ca. 7 minutter på hver side).
Og det blev godt :) Rigtigt sprødt.
Mvh Thomas
| |
|
|