"PREBEN JENSEN" <mix-matik@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:_kR59.98$BZ2.1542@news.get2net.dk...
> Vi er så heldig at have et dejligt ferskentræ som i år har givet mange
> ferskner.
> Nu ville jeg så gerne sylte nogen af dem ( hedder det det?)
> er der nogen her der har en god opskrift. Jeg har søgt på nettet men fandt
> ikke noget.
>
> Med venlig hilsen
> Gitte Jensen
>
>
Du kan godt lave fersken syltetøj, marmelade osv.
Men hvis du tænker på de der halve ferskner, som dem man køber på dåse,
hedder det henkogt fersken. Nogen mener måske det er gammeldags, det der med
at henkoge. Men hvis nu man har et træ, der bugner med fersken, eller pære,
eller blommer, eller kirsebær. Og man forestiller sig til vinter at spise
det med flødeskum, eller råcreme, eller fåremælk eller
200 g frosne hindbær, der lige smides i blenderen med
ca. 2 dl. fløde og
ca. 75 g florsukker.
Det er en af de desserter, hvor gæsterne lige må vente et øjeblik - og det
gør de gerne.
mvh
Jørgen
|