"René Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:r5av8tkkgmj11nlvfv909k6kss523ls17s@4ax.com...
> Hej,
>
> Jeg spiste engang på en tai restaurant i udlandet, hvor jeg fik en
> snack menu med flere forskellige ting - en tilbehørsting var nogle
> kogte ris der var presset og skåret i snitter (romber, ruder)
>
> Det så utroligt fancy ud, og du kunne holde på dem med fingrene og
> dyppe dem i diverse saucer - jeg tror ikke at de var krydrede?
>
> Jeg har tænkt på hvordan hulen man laver dem - det må være noget med
> at først koge og derefter bage dem lidt, men jeg har ikke gjort de
> store eksperimenter endnu...
>
> Er den nogen hér der ved hvad det var, og evt. hvordan de laves???
>
> Mvh,
> René
>
www.rene.hjorth.com
Det er "sticky rice" som kan købes i asiatiske butikker.
Risene skal udblødes i vand i min. 2 timer hvorefter de dampes
i ca 20 min. Tilsidst æltes risen på et vådt spækbrædt af træ, til æltningen
kan med fordel anvendes en våd træske.
VH Søren Mikkelsen.