"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> wrote in message
news:3d568257$0$53120$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har en enkelt gang prøvet at blande courgetteblomst i salat, men
bortset
> fra at det er vældigt smukt, var smagen IMHO ikke specielt mindeværdig.
Ja,på trods at det de skriver i "Forældre og børn" og andre blade...
> Er der en eller anden (Sandra?), der har et godt forslag til anvendelse af
> disse blomster.
Et par klip fra forrige mails vedlagte - æv hvorfor bor du så langt væk!!!
(caterpillar-hånd på dine blomster)
Sandra
(om blomsterne)
Vi fritere dem i olie, efter at have listet en basilikumblad i, og maske en
tynd skive ost (mozzarella, eller hvad med en ung havarti). Så vender man
dem i pisket æg og rasp, stege dem i varm olie.
(en bedre dej en rasp+æg; jeg så miniature grappa-flasker, så behøver man
ikke investere i den store flaske for dejen alene!):
Zucchine fritte eller whatever-fritto - grøntsag eller frugt - kan svøbes i
denne dej som Artusi har "kodet" i sin bog fra 1800, men duer stadig:
100g mel
1 spsk olivenolie
1 spsk akvavit (!)
1 æg
iskold vand
salt
Acquavite er grappa, mon ikke en Blå Ålborg eller vodka (kommen/lugtefri
sprit) vil gøre det samme?
Bland først mel og æggeBLOMMEN, tilsæt alt andet (-æggehviden) og kom lidt
vand indtil man får en flydende dej - men ikke for tynd.
"Arbejd" den godt - skal røres godt igennem; lad den stå i køleren nogle
timer inden brug.
Når du er klar til at stege, pisk æggeviden stiv og fold den ind i dejen.
Dæk zucchine eller andre grønt i dejen og steg i meget varmt olie men ikke
"rygende" (og skal der siges at det skal være olivenolie (ikke jomfru) eller
evt. jordnødde).
Jeg har selv testet denne dej med rigtig gode resultater med zucchine,
champignon, aubergine, peberfrugter.
Desværre kan man ikke købe her zucchini-blomster men de er utrolig gode,
stegte sådan, og inden da man lister i blomster en skive mozzarella og et
blad basilikum. Suk. Har i selv plantene, prøv - eller sælg mig jeres
blomster!
)