/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hejmmelavet ketchup
Fra : soren


Dato : 10-08-02 12:31

Hej

Er der ikke en der ligger inde med en god opskrift på hjemmelavet ketchup??

mvh Søren Maagaard

 
 
Henrik Veber Madsen (10-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Veber Madsen


Dato : 10-08-02 22:43

soren wrote:
>
> Hej
>
> Er der ikke en der ligger inde med en god opskrift på hjemmelavet ketchup??


500g Gustodoro tomatpuré
4 x 140g Mara dobbeltkoncentreret tomatpuré
2 cl rapsolie
1 cl eddike
Saft af 3 fed hvidløg
1 spiseske citronsaft
1 spiseske løgpulver
1 teske tørret persille
½ teske sellerisalt
2 knivssp.stødt muskatnød
1 knivsspids allehånde
1 knivsspids Bähncke sennepspulver
½ knivsspids stødt nellike
1 teske salt
1 teske sukker

Det er bare at røre det hele sammen.
Hvis man vil have federe konsistens,kan man forøge mængden af
dobbeltkoncentreret tomatpuré. Lav gerne egen smagstilpasning af
krydderierne,men pas på med nellike,det smager hurtigt stærkt igennem.


Alternativt: Luksus version 1.0

1½ kg purerede tomater
10 cl eddike
15 cl rapsolie
25 g finthakket frisk persille
Saft af 5 fed frisk hvidløg
Saft af 200 g løg
Saft af 100 g selleri
Saft af 50 g gulerod
Saft af 50 g frisk chilipeber
1 tsk. knuste sennepsfrø
1 tsk. citronsaft
½ tsk. allehånde
¼ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødte nelliker
Salt
· Ingen tilsat Sukker ·

hvm


Jesper Jensen (11-08-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Jensen


Dato : 11-08-02 10:25

On Sat, 10 Aug 2002 23:43:05 +0200, Henrik Veber Madsen
<hvm@mail.uni2.dk> wrote:
>Alternativt: Luksus version 1.0
>
>1½ kg purerede tomater
>10 cl eddike
>15 cl rapsolie
>25 g finthakket frisk persille
>Saft af 5 fed frisk hvidløg
>Saft af 200 g løg
>Saft af 100 g selleri
>Saft af 50 g gulerod
>Saft af 50 g frisk chilipeber
>1 tsk. knuste sennepsfrø
>1 tsk. citronsaft
>½ tsk. allehånde
>¼ tsk. stødt muskatnød
>¼ tsk. stødte nelliker
>Salt
>· Ingen tilsat Sukker ·

Lyder lækkert.
Hvor lang tid kan blandingen holde sig?

Og hvordan får man saften ud af løg, selleri, gulerod og chilipeber?
Kræver det et specielt køkkenredskab?

Purerede tomater, er det kogte moste tomater eller blot moste tomater?

Jesper.

soren (12-08-2002)
Kommentar
Fra : soren


Dato : 12-08-02 05:55

Jesper Jensen <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message news:<k4bcluctono2lblvdlmvgv4g6k901obr72@4ax.com>...
> On Sat, 10 Aug 2002 23:43:05 +0200, Henrik Veber Madsen
> <hvm@mail.uni2.dk> wrote:
> >Alternativt: Luksus version 1.0
> >
> >1½ kg purerede tomater
> >10 cl eddike
> >15 cl rapsolie
> >25 g finthakket frisk persille
> >Saft af 5 fed frisk hvidløg
> >Saft af 200 g løg
> >Saft af 100 g selleri
> >Saft af 50 g gulerod
> >Saft af 50 g frisk chilipeber
> >1 tsk. knuste sennepsfrø
> >1 tsk. citronsaft
> >½ tsk. allehånde
> >¼ tsk. stødt muskatnød
> >¼ tsk. stødte nelliker
> >Salt
> >· Ingen tilsat Sukker ·
>
> Lyder lækkert.
> Hvor lang tid kan blandingen holde sig?
>
> Og hvordan får man saften ud af løg, selleri, gulerod og chilipeber?
> Kræver det et specielt køkkenredskab?
>
> Purerede tomater, er det kogte moste tomater eller blot moste tomater?
>

Ja lyder lækkert, men hvordan laver man purerede tomater??
Er der andre der har et mere simpelt bud??
mvh Soren

Henrik Veber Madsen (12-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Veber Madsen


Dato : 12-08-02 08:02

Jesper Jensen wrote:
>
> On Sat, 10 Aug 2002 23:43:05 +0200, Henrik Veber Madsen
> <hvm@mail.uni2.dk> wrote:
> >Alternativt: Luksus version 1.0
> >
> >1½ kg purerede tomater
> >10 cl eddike
> >15 cl rapsolie
> >25 g finthakket frisk persille
> >Saft af 5 fed frisk hvidløg
> >Saft af 200 g løg
> >Saft af 100 g selleri
> >Saft af 50 g gulerod
> >Saft af 50 g frisk chilipeber
> >1 tsk. knuste sennepsfrø
> >1 tsk. citronsaft
> >½ tsk. allehånde
> >¼ tsk. stødt muskatnød
> >¼ tsk. stødte nelliker
> >Salt
> >· Ingen tilsat Sukker ·
>
> Lyder lækkert.
> Hvor lang tid kan blandingen holde sig?

Salt, olie, eddike, citron, sennep, hvidløg og chili har alle *lettere*
konserverende egenskaber, så man kan forvente sig at ketchuppen holder
sig mindst en uge i køleskab. Det lækre og interessante ved den helt
friske og naturlige ketchup er dog alligevel at *er_frisk*, så hvis den
kommer til at stå en uge så er noget af idéen velsagtens gået fløjten...

> Og hvordan får man saften ud af løg, selleri, gulerod og chilipeber?
> Kræver det et specielt køkkenredskab?

Ja, en saftcentrifuge er utvivlsomt det bedste redskab til at presse
grøntsagerne mest muligt.

> Purerede tomater, er det kogte moste tomater eller blot moste tomater?

Efter min smag er det ukogte og uskoldede, finblendede tomater.

hvm


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177556
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408866
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste