Hej,
Her er en opskrift jeg har afprøvet et par gange efter inspiration fra
Brillat-Savarin "Smagens fysiologi" fra 1826, hvor han har et afsnit med
"Officielt anerkendt måde at tilberede chokolade på"
120 g chokolade (afhængig af kvaliteten og cacao indholdet)
5 dl sødmælk
½ dl piskefløde
½ stang vanille
1 spsk sukker
Varm mælk, fløde, sukker og vanillestang.
Skrab vanillekornene ned i mælken.
Tilsæt den hakkede chokolade til den varme mælk og pisk til det er smeltet.
Lad den stå natten over i køleskabet.
Varmes op og serveres.
Resten af citatet fra Brillat-Savarin går på:
"hvis De ønsker Dem en Kop virkelig god Chokolade, saa lad den allerede
tilberede Aftenen i Forvejen i en Fajance-Kaffekande, og lad den staa
saaledes Natten oven. Den Hvile, den derved faar, gør den mere koncentreret
og giver den en fløjlsblød Konsistens, som gør Smagen endnu bedre. Vorherre
kan umuligt vredes over et saadant lille Raffinement; thi han er jo selv
idel Fuldkommenhed"
God fornøjelse
mvh,
Frank
"Hauge" <hauge@CUTtrutter.dk> wrote in message
news:3d52d622$0$89505$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Er der nogen der har en god opskrift på varm kakao/chokolade, hvis jeg
gerne
> vil bruge BLOCK-schokolade (det man køber i tyskland), istedet for
> kakao-pulver?
>
> Har prøvet de sædvanlige steder, men har absolut ikke kunne finde noget
> reelt, andet end en opskrift ved Morten, som var en plade alm. chokolade
og
> mælk..
>
> Håber nogen kan hjælpe med lige netop 'deres' varme chokolade
>
> Mvh
> Hauge
>
>