"Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> wrote in message
news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk...
> En vigtig ting er, at det skal være vegetarisk. Dog kan fisk accepteres.
Dette er altid for mig en gåde - en vegetar spiser ikke dyr, men fisk er i
DK altid accepteret. ???
Nåh jeg har en bror der er vegan, så skal jeg lige tænke på hans menu...
Alle mulige grøntssager grillede og marinedere. Fx peberfrugter i både,
skiver af squash og aubergine, og små løg (de flade: borrettane). Har man
ikke lyst til at lave dem, kan man købe dem på dåse / pakke hos Supermarco!
Især squash og aubergine ville jeg vende dem i mindst 1 time i olivenolie,
hakket persille, basilikum og hvidløg.
Peberfrugt (gul og rød) kan skinnes og smager IMO bedre. Kan vendes i olie
alene eller olie+hvidløg (salt+peber i alle, of course). Og kan man lide
frisk chili, ned med den!
Hvis man så spiser fisk, er der noget som ingen kan modstå. Du skinner dine
peberfrugt fileter efter at have grillet dem (eller evt. baget i ovnen
indtil du kan se, at skinnen kan fjernes; mindst 1/2 time på lav varme). Det
er nemmeste at fjerne skind ved at pakke dem i en fryserpose mens de er
varme, og når de giver fugt fra sig, taber de nemmere skindet.
OK - væk med skind, kog dem 3min mindt i vineddikke. Lad dem tørre på
køkkenrulle, og "farser" hver filet med en ansjosfilet (acciughe sott'olio,
findes i bl.a. Irma, og ikke "danske" ansjoser!!!).
Sæt det hele fast med en tandstik og læg dem i en syltedåse. Når alle er ind
i vase, dæk med olivenolie. De smager bedst efter mindst 1 uge og kan gemmes
i måneder. Men de fordufter hurtigere...
Hvis man kan li' den kan man også stikke i hver rulle 1 kaper.
PS de skal koges i eddikke hvis de skal gemmes, og de kan sagtens være i
skabet, ikke i køleren.
Du kan se at alle disse sager kan laves mindst 1 dag før!
Parmigiana di melanzane.
Steg auberginer i 1cm tykke skiver i olie, lav en "lasagne" af skiver af
stegte auberginer, tomatsauce (tomat+løg+basilikum og ikke andet!), skiver
af mozzarella, revet parmesanost. Bag (og gratiner til sidst) det hele 1
time ca. i ovnen.
Bedst når det er varmt.
1 fad = ca 2 store auberginer, 2 mozzarella, 1 dåse tomater = 6 portioner.
En siciliansk variant:
vend aubergine skiver i pisket æg, og mel, steg i (oliven)olie, lav en
"minisandwich" af 2 skiver steg aubergine med 1 skive mozzarella, dæk med
tomatsauce og masser af basilikumblader, drys med pecorino (eller parmesan,
det gør jeg...) og lidt origano, bag/gratiner det hele ca 1/2 time. Kan også
spise kold.
Patate e carciofi.
Kogte kartofler (faste) skæres i skiver , dækkes med 1/2 artiskok bund, og
det hele "varmes op" i en pande (med låg på) på lav varme, med persille og
hvidløg. Skal Den laver min mor ofte til vegan-sønniken.
Mozzarelline fritte.
Paner små mozzarelle (kan nu hverves i mange supermarkeder) som er tørret i
køkkenrulle, vendt i æg+rasp. Skal spises mens de er varme.
Pinde-caprese.
Jeg har for nylig renoveret caprese ved at stikke på en tandstik 1 lille
mozzarella, 1-2blade basilikum og en cherry tomat, vend i olivenolie
(jomfru) og salt. Vup - den er spist. Måske kan bruges som "pindemad" ved
velkomstdrinken?
"Vegetar" vitello tonnato.
De sædvanlige stegte (gule) peberfrugter kan smøres med tonnata-sauce og
stilles i køleskabet nogle timer inden.
Tonnata består af mayo (please: lav den selv med æg, citron og olie, ikke
andet! eller køb "Calve'" hos Supermarco); tunfisk, capers og ansjoser. Og
findes hos vores gode mand ofte i dåsen, klar til brug...
Prøv at søge NG for tidligere emne (jeg mindes om at have svaret tidl.på
noget ligende) jeg husker iøvrigt at have postet en "insalata di riso" som
altid er på de italienske borde om sommer.
Man kan iøvrigt farsere tomater med den... mest til "scenografien" men
smager ok.
> P.S.: Jeg har søgt i gruppen efter en god melon-sorbet, men intet er
dukket op. Skulle en af jer maskinparkindehavere have DEN
> bedste, må I gerne dele
>
Fra min Gaggia-encyklopedi:
Melonsorbet
200g melon
150g sukker
200g vand
Alt røres sammen i blender / foodprocessor og køres i ismaskinen 30 min (i
limo-modellen...)
Jeg har engang postet en "Granita d'anguria" her og gad vide om den findes
stadig med Google, den er meget god (vandmelon). Ellers kan den ovenstående
bruges med al frugt, især dem der går "agurk" med mælken, fx fersken,
abrikoser, osv.
Buona fortuna
Sandra