Det ER svært, sild er vist ikke rigtig tøsemad.
Men jeg har dog fået min kæreste til at spise dem med velbehag ved at
gøre sådan her:
Rens fileterne godt (kvinder er hysteriske med ben, skæl og finner). Del
dem i halve langs ryggen, det gør dem mere indtagende.
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
Drys med groft salt, peber og grofthakkede, friske krydderurter som
persille, rosmarin, og/eller basilikum samt et par laubærblade. Et eller
to hakkede hvidløgsfed kan udelades, men er godt.
Læg sildene ovenpå med skindet opad (kvinder er også hysteriske med
skind, hvis det ikke er sprødt). Drys med flere urter/ salt og peber.
Fugt evt. bunden af fadet med lidt tør hvidvin, og sæt det i ovnen på
fuld hammer, evt med grillen tændt.
Steg til de er godt brune og gyldne.
Server med et let tilbehør, salat og brød f.eks. elelr en kartoffelsalat
i olie/eddikedressing.
--
Posted via Mailgate.ORG Server -
http://www.Mailgate.ORG