Gerner <gerner@teknik.dk> writes:
> Man kan få alt fra hakket kalkunkød til kalkunpølser. Sælger sådan
> noget godt og hvorfor ? Er danskerne virkelig så meget til kalkun
> at der næsten ikke sælges svine/kokød mere ? Nu da der er kommet en
> fjerkræsygdom der næsten slår kvægsygdomme med flere meter, så burde
> kalkuner vel glide mere og mere i baggrunden ?
Folk er bare blevet uhyggelig kritiske med hvad de spiser. Ja, det er
sådan set godt nok, men hvis der er mere end 1 gram fedt pr. 100 gram
kød, så skal man skære af og skylle og bagefter helst smide det ud og
spise en gulerod.
Helseguruer har i årevis prædiket at man skal spise kalkun for det er
det eneste fedtfattige kød man kan få! Min teori er at disse
helsefreaks har en IQ på størrelse med Bushs og derfor ikke kan finde
ud af at det er dagskosten som helhed hvor max. 30% af energien må
komme fra fedt. De tror at hvis man så meget som kigger på noget med
en FE% over 30, så er man allerede så godt som i de fede menneskers
helvede.
I vores lokale Salling sælger der frossen hakket dådyrkød, som med
største succes kan bruges til f.eks. hakkebøf og gryderet. Det koster
kun en anelse mere end 10% hakket oksekød, men mindre end 3-6% hakket
oksekød. Alligevel er der folk der siger farvel til hakkebøf og
kødsovs bare fordi det er for fedt.
> Er det en amerikanisering der foregår ?
Ja, det kan godt kalde det. Det er som om der kun findes 2 typer
amerikanere, dem som ville hygge sig gevaldigt sammen med Anne Larsen
og dem som sagsøger McD.
TIl slut må jeg hellere lige sige at jeg syntes det er fint at man
tænker over hvad man spiser, men at man altså heller ikke behøver at
blive så ekstrem som visse mennesker jeg kunne nævne. Der skal også
være plads til en hotdog eller et stykke chokolade, for det er altså
ikke det samme som en gulerod eller et æble!
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland