|
| alt med æbler søges Fra : Jinnie Laursen |
Dato : 31-07-02 12:40 |
|
da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
Knuz Jinnie
| |
rasmus carlsen (31-07-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 31-07-02 13:40 |
|
nummer 1.
Svinemørrebrad med æbler ... svits små stykker æble i smør og karry på en
pande (evt. med lidt løg til) ... tag en svinemørrebrad og skær en lang
rille på langs (men ikke helt ud til kanten) og "udhul" den med tommeltotten
.... hæld de svitsede æbler i og smid en anden svinemørrebrad oveni og snør
sammen .. mums!
nummer 2.
Fisk i en bradepande (rødspættefillet, laks og andet godt), rødløg i kvarte,
tomater i kvarte og æbler i mundrette bidder ... en god klum smør eller en
stor sjat olie, evt persille el. lign. sølvpapir over og så i ovnen ...
mums!
velbekomme
ras
| |
Vagn Torup & Rikke B~ (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Vagn Torup & Rikke B~ |
Dato : 31-07-02 18:25 |
|
Jinnie Laursen <bobo@alf-bobo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3d47cb4a$0$1723$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
> jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade
osv.
> har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
> Knuz Jinnie
>
>Hej Jinnie
Tjek DRs hjemmeside og se om ikke Jamie Olivers tarte tatin stadig ligger
der. Den er ganske vist lavet med abrikoser, men jeg har lavet den med æbler
flere gange og den er bare skøn!!!!
MVH Rikke
--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Trine Kornum Christi~ (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 31-07-02 19:48 |
|
"Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> writes:
> da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
> jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
> har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
Den æblekringle der er i "God mad - Let at lave" er simpelthen
fantastisk. Kom bare et æble eller to ekstra i.
Æblestykker i hyldebærsuppe er heller ikke at foragte en kold
efterårsdag.
Bagte æbler med kanel og creme fraiche. Mange vil også gerne have
rosiner i, men det er jeg nu ikke lige til.
En god æblegrød er også herligt. Æbler koges langsomt i en
anelse vand, der tilsættes kanel og sukker når konsistensen er
passende. Smager fremragende til en god vanilieis.
En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp og
brug opskriften der. (Kort fortalt er det flødeskum, æblegrød og sød
rasp lagt i lag.)
I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe, men den kan jeg
desværre ikke hjælpe med opskriften på.
Endelig kan man tørre æbleringe og spise dem som snack. Man skærer
æblet i meget tynde skiver, altså så kernehuset er i
midten. Kernehuset skæres så ud og man har nogle skiver der ligner
skivede ananas. Man hænger så alle skiverne på en snor, sørger for at
der er et godt mellemrum mellem skiverne og hænger snoren et lunt og
_tørt_ sted. Vi plejer at bruge det rum hvor halmfyret står.
Jeg håber du kunne bruge en ide eller to.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Klaus Alexander Seis~ (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 31-07-02 20:10 |
|
Trine Kornum Christiansen skrev:
> I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
Varm?
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Trine Kornum Christi~ (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 31-07-02 20:44 |
|
Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> writes:
> Trine Kornum Christiansen skrev:
>
> > I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
>
> Varm?
Ja, nogle gange med rosiner i, men efter min mening er det at ødelægge
en rigtig god suppe. Nogle blender/purerer også suppen, men jeg kan nu
godt lide det, når man kan se hvad det er man spiser.
Jeg vil gætte på at det er noget i retningen af en tynd æblegrød, men
jeg syntes nu det smager kraftigere. Det kunne være at jeg skulle til
at lege lidt med det, men det må nu vente til det bliver bare en
anelse køligere i vejret!
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-08-02 17:09 |
|
Trine Kornum Christiansen skrev:
>>> I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
>>
>> Varm?
>
> Ja, nogle gange med rosiner i, men efter min mening er det at
> ødelægge en rigtig god suppe.
Jeg tror godt at jeg ville kunne lide det med rosiner i, men jeg har
endnu til gode at smage æblesupper, så måske skulle jeg prøve det
uden først.
> Jeg vil gætte på at det er noget i retningen af en tynd æblegrød,
Der er en del æblesuppeopskrifter på nettet, men sjovt nok er de
fleste på dansk (eller osse er det fordi jeg ikke kan stave til
æblesuppe på svensk):
< http://www.google.com/search?q=æblesuppe>
< http://www.google.com/search?q=äpplesoppa>
> men det må nu vente til det bliver bare en anelse køligere i
> vejret!
Ja, varme supper er ikke ligefrem det man sukker mest efter i disse
dage.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Inger Pedersen (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 31-07-02 22:07 |
|
"Trine skrev: > >
> En god æblegrød er også herligt. Æbler koges langsomt i en
> anelse vand, der tilsættes kanel og sukker når konsistensen er
> passende. Smager fremragende til en god vanilieis.
>
> En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp og
> brug opskriften der. (Kort fortalt er det flødeskum, æblegrød og sød
> rasp lagt i lag.)
>
> > Mvh Trine
>
Og du kan evt. fryse æblegrød eller -mos i portioner, der passer til en
æblekage.
Du kan også hælde det i renvaskede glas med skruelåg. Hvis du stiller
glassene i ovnen ved 100 grader og koger skruelågene - og skruer dem på
straks, behøver du ikke bruge konserveringsmiddel. Mosen kan sagtens holde
sig længe.
Hilsen Inger
| |
Jens (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Jens |
Dato : 01-08-02 08:12 |
|
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
news:ueldj7myv.fsf@trinekc.dk:
<snip>
> En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
<snip>
Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister det med
sukker på en pande !
mvh
/Jens
| |
Kristina Søndergaard (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Kristina Søndergaard |
Dato : 01-08-02 08:19 |
|
"Jens" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse:
> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote:
>
> <snip>
> > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
> <snip>
>
> Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister
> det med sukker på en pande !
- og smager endnu bedre med makroner
| |
Jens (02-08-2002)
| Kommentar Fra : Jens |
Dato : 02-08-02 06:54 |
|
"Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote in
news:3d48e0e4$0$123$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk:
>
> "Jens" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse:
>
>> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote:
>>
>> <snip>
>> > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
>> <snip>
>>
>> Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister
>> det med sukker på en pande !
>
> - og smager endnu bedre med makroner
>
Ja, hvis man kan lide det lidt vel sødt :)
Hilsen
/Jens
| |
Trine Kornum Christi~ (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 01-08-02 08:27 |
|
Jens <a.b.renner@gmx.de> writes:
> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
> news:ueldj7myv.fsf@trinekc.dk:
>
> <snip>
> > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
> <snip>
>
> Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister det med
> sukker på en pande !
Det ved jeg godt, men det andet er nemmere og så slap jeg for at gå ud
i køkkenet efter en kogebog, når jeg nu ikke lige kunne huske
opskriften. :)
/Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Trine Kornum Christi~ (31-07-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 31-07-02 20:20 |
|
"Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> writes:
> da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
> jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
> har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
Jeg glemte lige det allerbedste:
Karrysovs med æbler!
Svits godt med æblestykker, løg/porre og karry i en gryde, hæld vand
ved så det passer til enten sovs eller suppe. Lad det koge 5-10
minutter. Smag det til med salt. Spises med nudler eller ris. Nogle
kan bedst lide suppen og nogle kan bedst lide det med nudler, så det
skal man bare gøre som man har lyst til.
Jeg bliver helt sulten.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Annika Pedersen (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Annika Pedersen |
Dato : 01-08-02 12:38 |
|
> da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min
mormor,
> mangler jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele,
> æble-marmelade osv. har i nogen opskrifter så vil jeg meget
gerne have
> dem.
Tynde skiver uden kærnehus på rugbrød, med kanel og sukker over.
(mums - især børn er vilde med det)
---------------------------------------------------------------
Ovnbagt æblekage:
2 æg
250 g sukker (3 dl.)
250 g mel (4 dl.)
2 tsk bagepulver
3 dl fløde el. mælk
creme freche el. fløde til serveringen.
FYLD:
4 æbler, store
1 spsk sukker
1/2 tsk kanel
1 spsk margarine (smeltet) eller:
1 spsk olie
---
Æg og sukker piskes sammen. Mel og bagepulver sigtes i skiftevis
med fløden. Dejen hældes i en smurt springform. Æblerne skrælles,
skæres i både og lægge på - sukker (fyld) og kanel drysses ovenpå.
Margarinen dryppes over.
Bages ved 175 grader i 60 - 70 min.
Serveres varm m/creme fraiche eller flødeskum.
----------------------------------------------------------
Den sidste er der flere versioner af, og er ikke 100% på at det
var den jeg brugte sidste år ud af den samling jeg har i den
slags.
--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk
| |
Ingrid Drost Larsen (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Ingrid Drost Larsen |
Dato : 01-08-02 22:25 |
|
"Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> skrev i en meddelelse
news:3d47cb4a$0$1723$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
> jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade
osv.
> har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
> Knuz Jinnie
>
> Du skulle måske købe "Den grønne syltebog" - udgivet af Tørsleffs Husmoder
Service (første gang i begyndelsen af forrige århundrede) Seneste udgave i
1998. Den købte jeg hos min købmand i går (25 kr), men den kan bestilles på
36 34 30 30, dvs Tørsleffs Husm. Service; hvor man i øvrigt også kan få
"gratis råd og vejledning i alle husholdningsspørgsmål" - altså nærmest en
konkuirrent til denne gruppe
Ingrid
| |
Helle Skoett (01-08-2002)
| Kommentar Fra : Helle Skoett |
Dato : 01-08-02 22:58 |
|
"> > Du skulle måske købe "Den grønne syltebog" - udgivet af Tørsleffs
Husmoder
> Service (første gang i begyndelsen af forrige århundrede) Seneste udgave
i
> 1998. Den købte jeg hos min købmand i går (25 kr), men den kan bestilles
på
> 36 34 30 30, dvs Tørsleffs Husm. Service; hvor man i øvrigt også kan få
> "gratis råd og vejledning i alle husholdningsspørgsmål" - altså nærmest en
> konkuirrent til denne gruppe
Jamen, de har da også en glimrende hjemmeside med mange opskrifter - og så
er der mange billeder til .... det er der ikke i bøgerne.
www.toersleff.dk
--
vh helle
| |
Mads Tilst (02-08-2002)
| Kommentar Fra : Mads Tilst |
Dato : 02-08-02 18:10 |
|
FO Århus, hvor jeg bl. a. arbejder, har et æble som logo, og af den
grund har de moret sig med at lægge en vældig masse æbleopskrifter på
deres hjemmeside.
Jeg tror du vil finde *rigeligt* at gå i gang med her:
http://www.fo-aarhus.dk/aebleopskrift.htm
God for(n/d)øjelse!
--
Med venlig hilsen
Mads Tilst
www.group7.dk - a cappella
| |
|
|