/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp Brændte mandler.......
Fra : Permoje


Dato : 30-07-02 11:52

Hej

Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
købte nogle brændte mandler............

Ved i hvor gode de er når de lige er lidt lune ????

Så tænkte Jeg ......Kan jeg lave sådan nogle .....

Det ser ikke svært ud......HVIS MAN ALTSÅ HAVDE OPSKRIFTEN

Mandler + ??? Hvad er det de brænder dem i ???? Farin/sukker ????

Mvh. Permoje



 
 
Deleuran (30-07-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 30-07-02 12:34


Hej
>
> Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> købte nogle brændte mandler............


> Det ser ikke svært ud......HVIS MAN ALTSÅ HAVDE OPSKRIFTEN

Væsgo'

Brændte mandler

100 g mandler
100 g sukker
100 g vand

Alt koges i en gryde til det bliver tørt og grynet. Gryden tages lidt fra
varmen og køles lidt. Mandlerne sættes over igen og sukkeret smeltes. De
brændte mandler hældes ud på en velsmurt plade og skilles hurtigt med to
gafler.

Lone



cloe (30-07-2002)
Kommentar
Fra : cloe


Dato : 30-07-02 12:52

Er der ikke også lidt kanel i?


"Deleuran" <maj2002@wienervej.dk> skrev i en meddelelse
news:3d4678f5$0$73464$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Hej
> >
> > Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> > købte nogle brændte mandler............
>
>
> > Det ser ikke svært ud......HVIS MAN ALTSÅ HAVDE OPSKRIFTEN
>
> Væsgo'
>
> Brændte mandler
>
> 100 g mandler
> 100 g sukker
> 100 g vand
>
> Alt koges i en gryde til det bliver tørt og grynet. Gryden tages lidt fra
> varmen og køles lidt. Mandlerne sættes over igen og sukkeret smeltes. De
> brændte mandler hældes ud på en velsmurt plade og skilles hurtigt med to
> gafler.
>
> Lone
>
>



Deleuran (30-07-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 30-07-02 13:48

> > > Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> > > købte nogle brændte mandler............

"cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3d467d64$0$1224$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Er der ikke også lidt kanel i?

Det har jeg aldrig brugt, men man kan jo prøve...
Lone



cloe (30-07-2002)
Kommentar
Fra : cloe


Dato : 30-07-02 18:10

Synes bare man både kan dufte det samt smage det når de står på gader og
stræder og laver brændte mandler.


"Deleuran" <maj2002@wienervej.dk> skrev i en meddelelse
news:3d468a5e$0$2208$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > > Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> > > > købte nogle brændte mandler............
>
> "cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d467d64$0$1224$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Er der ikke også lidt kanel i?
>
> Det har jeg aldrig brugt, men man kan jo prøve...
> Lone
>
>



Permoje (31-07-2002)
Kommentar
Fra : Permoje


Dato : 31-07-02 09:31

Hej Igen

Det lyder jo nemt.....

Nu vil Jeg prøve engang, og så skal i nok få resultatet.

Mvh. Permoje


"cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3d46c80f$0$1531$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Synes bare man både kan dufte det samt smage det når de står på gader og
> stræder og laver brændte mandler.
>
>
> "Deleuran" <maj2002@wienervej.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d468a5e$0$2208$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > > > Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> > > > > købte nogle brændte mandler............
> >
> > "cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3d467d64$0$1224$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Er der ikke også lidt kanel i?
> >
> > Det har jeg aldrig brugt, men man kan jo prøve...
> > Lone
> >
> >
>
>



Permoje (31-07-2002)
Kommentar
Fra : Permoje


Dato : 31-07-02 09:35

Hej Igen

Jeg faldt af i svinget.....

Skal Mandler + Sukker + Vand koge til det er grynet ???

Og så køles det hele lidt af, og sættes så på varmen igen ???

Mvh. Permoje

Ps. ØV nu kunne jeg ikke prøve lige nu








"cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3d46c80f$0$1531$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Synes bare man både kan dufte det samt smage det når de står på gader og
> stræder og laver brændte mandler.
>
>
> "Deleuran" <maj2002@wienervej.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d468a5e$0$2208$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > > > Jeg var på kræmmermarked i sidste weekend, og
> > > > > købte nogle brændte mandler............
> >
> > "cloe" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3d467d64$0$1224$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Er der ikke også lidt kanel i?
> >
> > Det har jeg aldrig brugt, men man kan jo prøve...
> > Lone
> >
> >
>
>



Deleuran (31-07-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 31-07-02 12:55


"Permoje" <Permoje@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3d47a04b$0$1709$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Igen
>
> Jeg faldt af i svinget.....
>
> Skal Mandler + Sukker + Vand koge til det er grynet ???
>
> Og så køles det hele lidt af, og sættes så på varmen igen ???
>
> Mvh. Permoje
>
> Ps. ØV nu kunne jeg ikke prøve lige nu


Ja, det har du opfattet korrekt. det er naturligvis sukkeret der gryner og
få et kedeligt gråbrunt udseende (hvis du undlader at køle lidt er der
større risiko for at du brænder sukkeret af) Når du så varmer igen
karamelliserer sukkeret smukt op om mandlerne.
Du skal i øvrigt være hurtig på gaflerne når mandlerne skal skilles ellers
ender du med en stor klump. Det vil være rart hvis du har en hjælper der
begynder at skille mandlerne allerede når du begynder at hælde dem ud på
pladen.
Nb Lav ALDRIG mere end opskriften angiver ad gangen.

God fornøjelse
Lone



Gitte Sørensen (31-07-2002)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 31-07-02 14:11

Tue, 30 Jul 2002 13:51:46 +0200, skrev "cloe" <zarh@ofir.dk> :

>Er der ikke også lidt kanel i?

Eller vanillle ??


--
Gitte Sørensen news@gittes.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Helle Skoett (01-08-2002)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 01-08-02 23:11

Hej.
Jeg lavede engang brændte mandler i en gryde - med begrænset succes.
Til alt held har jeg en veninde, som er super i et køkken, og hun lærte mig
at lave det på en støbejernspande. Det har jeg gjort mange gange siden -
altid med held.
Tænde for panden ved mellem varme - ikke fuld knald, for så brænder det hele
i stykker - og så rører man med en palet, mens man snakker med
køkkenskriverne om vejr og vind. (Det går ikke og stok og sten - men
egentlig ikke udpræget langsomt.) Det bliver ganske rigtigt grynet, men man
rører roligt videre, og så sker miraklet; sukkeret går i opløsning, og
begynder at smyge sig om mandlerne. Når de alle er godt dækket, smækker man
dem ud på bagepapir, de der tynde genbrugsbagemåtter eller en bageplade med
lidt olie.
Der er kun to faldgruber: ved for meget varme går de fra grynede til sorte
og grimtlugtende, ved alt for lav varme tager det oceaner af tid.
God fornøjelse.

--
vh helle s



Bitten (05-08-2002)
Kommentar
Fra : Bitten


Dato : 05-08-02 08:40

"Helle Skoett" <Helle.Skoettvaek@bt.dk> skrev:

>Hej.
>Jeg lavede engang brændte mandler i en gryde - med begrænset succes.
>Til alt held har jeg en veninde, som er super i et køkken, og hun lærte mig
>at lave det på en støbejernspande. Det har jeg gjort mange gange siden -
>altid med held.
>Tænde for panden ved mellem varme - ikke fuld knald, for så brænder det hele
>i stykker - og så rører man med en palet, mens man snakker med
>køkkenskriverne om vejr og vind. (Det går ikke og stok og sten - men
>egentlig ikke udpræget langsomt.) Det bliver ganske rigtigt grynet, men man
>rører roligt videre, og så sker miraklet; sukkeret går i opløsning, og
>begynder at smyge sig om mandlerne. Når de alle er godt dækket, smækker man
>dem ud på bagepapir, de der tynde genbrugsbagemåtter eller en bageplade med
>lidt olie.
>Der er kun to faldgruber: ved for meget varme går de fra grynede til sorte
>og grimtlugtende, ved alt for lav varme tager det oceaner af tid.
>God fornøjelse.


Tak for en god ide! Jeg prøvede igår... Dog i en almindelig
stegepande. Og uhm... hvor blev de gode!

Men jeg synes der var ret meget karamel og ret hurtigt blev de meget
klistrede? Hvad har jeg gjort galt? Altså udover ikke at spise dem
hurtigt nok!



--
Venlig hilsen Bitten.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408866
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste