"Helle Skoett" <Helle.Skoettvaek@bt.dk> skrev:
>Hej.
>Jeg lavede engang brændte mandler i en gryde - med begrænset succes.
>Til alt held har jeg en veninde, som er super i et køkken, og hun lærte mig
>at lave det på en støbejernspande. Det har jeg gjort mange gange siden -
>altid med held.
>Tænde for panden ved mellem varme - ikke fuld knald, for så brænder det hele
>i stykker - og så rører man med en palet, mens man snakker med
>køkkenskriverne om vejr og vind. (Det går ikke og stok og sten - men
>egentlig ikke udpræget langsomt.) Det bliver ganske rigtigt grynet, men man
>rører roligt videre, og så sker miraklet; sukkeret går i opløsning, og
>begynder at smyge sig om mandlerne. Når de alle er godt dækket, smækker man
>dem ud på bagepapir, de der tynde genbrugsbagemåtter eller en bageplade med
>lidt olie.
>Der er kun to faldgruber: ved for meget varme går de fra grynede til sorte
>og grimtlugtende, ved alt for lav varme tager det oceaner af tid.
>God fornøjelse.
Tak for en god ide! Jeg prøvede igår... Dog i en almindelig
stegepande. Og uhm... hvor blev de gode!
Men jeg synes der var ret meget karamel og ret hurtigt blev de meget
klistrede? Hvad har jeg gjort galt? Altså udover ikke at spise dem
hurtigt nok!
--
Venlig hilsen Bitten.