|
| Selv hævende mel ? Fra : Brian |
Dato : 27-07-02 12:05 |
|
Et kort spørgsmål, hvad er selv hævende mel ? og hvor kan det købes ?.
Mvh. Brian
| |
Helle Skoett (27-07-2002)
| Kommentar Fra : Helle Skoett |
Dato : 27-07-02 12:42 |
|
"Brian" <B_Kjaer@*-*hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d427ea4$0$402$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Et kort spørgsmål, hvad er selv hævende mel ? og hvor kan det købes ?.
>
> Mvh. Brian
>
Det er sådan noget mel, man bruger i det store udland. Nigella bruger det jo
hele tiden.
I Københavns-området kan du købe det hos den engelske købmand lige ved
kultorvet. Det koster en formue - så køb det, når du er væk fra Danmark,
hvis du bliver vild med det. Eller tilsæt selv dit bagepulver...
vh helle skøtt
| |
Mikkel Winther (27-07-2002)
| Kommentar Fra : Mikkel Winther |
Dato : 27-07-02 12:44 |
|
"Brian" <B_Kjaer@*-*hotmail.com> wrote in message
news:3d427ea4$0$402$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Et kort spørgsmål, hvad er selv hævende mel ? og hvor kan det købes ?.
>
De bruger det bl.a. i England og USA. Det er mel med tilsat bagepulver og
salt. Du kan sikkert finde det i specialforretninger, men det er nemmere
bare at lave det selv.
Jeg googlede og fandt, at:
For hver cup (= 0.236 l) mel tilsætter du 4 teaspoons (= 19.715 ml)
bagepulver og en knivspids salt.
Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ville sætte pris på, hvis du ville
skrive hvordan eksperimentet gik, hvis du prøver det.
m.
| |
Brian (27-07-2002)
| Kommentar Fra : Brian |
Dato : 27-07-02 14:07 |
|
Takker .
Jeg havde egentlig forventet noget med tør gær. Men bagepulver og salt, OK
!.
/Brian
| |
Jakob Andersen (27-07-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 27-07-02 20:58 |
|
> Jeg havde egentlig forventet noget med tør gær. Men bagepulver og salt, OK
> !.
>
Hvad skal det bruges til ???
Jakob
| |
Jørgen Hess (28-07-2002)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 28-07-02 09:20 |
|
"Brian" <B_Kjaer@*-*hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d429b21$0$663$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Takker .
>
> Jeg havde egentlig forventet noget med tør gær. Men bagepulver og salt, OK
> !.
>
> /Brian
>
>
Nej - Som jeg har forstået det, er selvhævende mel altid med bagepulver.
Desuden er den engelsksprogede verden ikke så bange for at lave brød med
bagepulver. Mener at Floyd fik demonstreret et ølbrød med dåseøl, mel,
mælkepulver, salt og bagepulver ude i den australske ødemark. Det er de
råvarer man som ørkenvandrer kan have med sig.
I de engelske madprogrammer har de altid gjort specielt opmærksom på det,
når de har brugt gær til bagningen. Min opfattelse er, at gær er noget
bagere og industrien bruger. I hjemmet undgår man helst bagværk, der skal
hæves med gær.
mvh
Jørgen
| |
Maria Pedersen (28-07-2002)
| Kommentar Fra : Maria Pedersen |
Dato : 28-07-02 21:06 |
|
> Nej - Som jeg har forstået det, er selvhævende mel altid med bagepulver.
> Desuden er den engelsksprogede verden ikke så bange for at lave brød med
> bagepulver. Mener at Floyd fik demonstreret et ølbrød med dåseøl, mel,
> mælkepulver, salt og bagepulver ude i den australske ødemark. Det er de
> råvarer man som ørkenvandrer kan have med sig.
> I de engelske madprogrammer har de altid gjort specielt opmærksom på det,
> når de har brugt gær til bagningen. Min opfattelse er, at gær er noget
> bagere og industrien bruger. I hjemmet undgår man helst bagværk, der skal
> hæves med gær.
Det ved jeg ikke om de gør, men jeg boede i England i nogle år, og det gær
jeg kunne finde i almindelige supermarkeder var tørgær, det var forøvrigt,
ganske udemærket.
Jetg syntes nu nok at man generelt bagte med gær, men jeg kommer til at
tænke på at jeg så sent som for to dage siden sad inde på google og ledte
efter en opskrift på irsk sodabread, fordi jeg havde lydt til at bage og
ikke lige havde gær i huset.
jeg bagte nu ikke, men jeg fandt en massse opskrifter på bagepulver brød.
Jeg har da smagt bagepulver brød før, og de smager faktisk ganske udemærket
Hilsen
Maria
| |
Jakob Andersen (29-07-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 29-07-02 09:12 |
|
> Nej - Som jeg har forstået det, er selvhævende mel altid med bagepulver.
> Desuden er den engelsksprogede verden ikke så bange for at lave brød med
> bagepulver. Mener at Floyd fik demonstreret et ølbrød med dåseøl, mel,
> mælkepulver, salt og bagepulver ude i den australske ødemark. Det er de
> råvarer man som ørkenvandrer kan have med sig.
> I de engelske madprogrammer har de altid gjort specielt opmærksom på det,
> når de har brugt gær til bagningen. Min opfattelse er, at gær er noget
> bagere og industrien bruger. I hjemmet undgår man helst bagværk, der skal
> hæves med gær.
>
Hvis man bruger øl til brødbagning sammen med lange liggetider, så har det
jo også nogenlunde samme virkning som alm. gær, da der er en del restgær i
øllet.
Har aldrig set/prøvet/smagt brød kun bagt med bagpulver, men det må da blive
meget kompakt.........
Jakob
| |
|
|