Thomas Hjort skrev: (messageID: <news:ahn8e1$1o3q$1@news.cybercity.dk>)
> I Tournesolprogrammet på DR1 så man "stand-up'eren" Anden skulle
> flække en fisk og skære filerne fra. Det var en KÆMPE fisk. Og man
> spiste kødet råt i tynde skiver med olivenolie og parmesan ost
> henover. Det skulle smage som kalvekød.
> Det så rigtigt godt ud !
Det har du ret i - det så virkeligt godt ud!
> Fisken var ca. 1 meter lang og lige under 1 meter i 'højden' den havde
> et KÆMPE hoved. Den var rødlig i farven og skulle koste ca. 6000 kr.
> (ved ikke om det KUN var filerne eller hele fisken.
Det var vist hele fisken.
> Nogen der ved hvilken fisk det er eller som nåede at høre det under
> programmet?
Det var en glansfisk. Da den er en ret sjælden gæst i Danmark, finder du
flere hits ved at søge på det engelske navn "Opah" eller det latinske
"Lampris guttatus". Google finder en del sider og en række gode billeder.
Man kan være heldig at den lokale fiskemand har den til salg.
--
Kasper Damkjær
http://www.damkjaer.net/