|
| Hvidvin og Roedvin Fra : carl munk |
Dato : 23-07-02 22:09 |
|
Indeholder Hvidvin og Rødvin ikke samme "syre" ?
Nogle mennesker kan ikke tåle Rødvin med kan tåle Hvidvin.
Er det ikke noget plat og gammel overtro at Rødvin er mere skadelig end Hvidvin?
vh
carl
| |
rasmus carlsen (24-07-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 24-07-02 00:02 |
|
> Indeholder Hvidvin og Rødvin ikke samme "syre" ?
- ved det ikke ...
> Nogle mennesker kan ikke tåle Rødvin med kan tåle Hvidvin.
> Er det ikke noget plat og gammel overtro at Rødvin er mere skadelig end
Hvidvin?
- det er jeg ret sikker på, med mindre der er tale om overfølsomhed overfor
en bestemt drue eller en anden meget bestemt indgrediens ...
ras
| |
Rømer (24-07-2002)
| Kommentar Fra : Rømer |
Dato : 24-07-02 06:42 |
|
> Indeholder Hvidvin og Rødvin ikke samme "syre" ?
> Nogle mennesker kan ikke tåle Rødvin med kan tåle Hvidvin.
> Er det ikke noget plat og gammel overtro at Rødvin er mere skadelig end
Hvidvin?
Jeg tror, du skal kikke på fremstillingsprocessen af de forskellige
vintyper - indholdet af forskellige stoffer fra drueskallerne er højere i
rødvin end i hvidvin. Den syre, du taler om er formodentlig garvesyre, der
er en massebetegnelse for en række organiske syrer - indholdet af disse
varierer i forskellige vine.
Jeg har aldrig hørt, at rødvin skulle være mere skadelig end hvidvin -
tværtimod. En vinbonde, jeg talte med for bare et par uger siden, var
overbevist om, at kun rødvin havde en gavnlig effekt på helbredet.
"Plat og gammel overtro" signalerer en noget nedladende holdning - de
mennesker, der reagerer på rødvin er vel de nærmeste til at mærke en
forskel - en forskel som sagtens kan være reel, selv når vi andre ikke kan
mærke den.
Du vil vel heller ikke påstå, at fødselssmerter er plat og gammel overtro,
fordi du ikke selv kan mærke dem?
Leo
| |
Jinnie Laursen (24-07-2002)
| Kommentar Fra : Jinnie Laursen |
Dato : 24-07-02 10:07 |
|
Hejsa...
lige et lille ord til den her debat....
jeg er selv "allerigiker" over for rødvin og her kommer en forklaring fra
min neurolog.
Rødvin indeholder langt mere Garvesyre end Hvidvin og er man Migræniker (som
jeg er) reagere man langt kraftigere end normalt.....
det er garvesyren der fremkalder migræne og jeg kan til nøds tåle vin
(specielt vin fra Mosel området) fordi indeholdet af garvesyrer er
mindre....dog skal de siges at det ikke er alt hvidvin jeg kan tåle og lige
ledes med ØL....
Men det var så det min Neurolog (landets bedste) sagde til mig....håber i
kan bruge det.
Knuz Jinnie
----- Original Message -----
From: "Rømer" <romer@esenet.dk>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Sent: Wednesday, July 24, 2002 7:41 AM
Subject: Re: Hvidvin og Roedvin
>
> > Indeholder Hvidvin og Rødvin ikke samme "syre" ?
> > Nogle mennesker kan ikke tåle Rødvin med kan tåle Hvidvin.
> > Er det ikke noget plat og gammel overtro at Rødvin er mere skadelig end
> Hvidvin?
>
> Jeg tror, du skal kikke på fremstillingsprocessen af de forskellige
> vintyper - indholdet af forskellige stoffer fra drueskallerne er højere i
> rødvin end i hvidvin. Den syre, du taler om er formodentlig garvesyre, der
> er en massebetegnelse for en række organiske syrer - indholdet af disse
> varierer i forskellige vine.
>
> Jeg har aldrig hørt, at rødvin skulle være mere skadelig end hvidvin -
> tværtimod. En vinbonde, jeg talte med for bare et par uger siden, var
> overbevist om, at kun rødvin havde en gavnlig effekt på helbredet.
>
> "Plat og gammel overtro" signalerer en noget nedladende holdning - de
> mennesker, der reagerer på rødvin er vel de nærmeste til at mærke en
> forskel - en forskel som sagtens kan være reel, selv når vi andre ikke kan
> mærke den.
> Du vil vel heller ikke påstå, at fødselssmerter er plat og gammel overtro,
> fordi du ikke selv kan mærke dem?
>
> Leo
>
>
"Rømer" <romer@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3d3e3e51$0$12719$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Indeholder Hvidvin og Rødvin ikke samme "syre" ?
> > Nogle mennesker kan ikke tåle Rødvin med kan tåle Hvidvin.
> > Er det ikke noget plat og gammel overtro at Rødvin er mere skadelig end
> Hvidvin?
>
> Jeg tror, du skal kikke på fremstillingsprocessen af de forskellige
> vintyper - indholdet af forskellige stoffer fra drueskallerne er højere i
> rødvin end i hvidvin. Den syre, du taler om er formodentlig garvesyre, der
> er en massebetegnelse for en række organiske syrer - indholdet af disse
> varierer i forskellige vine.
>
> Jeg har aldrig hørt, at rødvin skulle være mere skadelig end hvidvin -
> tværtimod. En vinbonde, jeg talte med for bare et par uger siden, var
> overbevist om, at kun rødvin havde en gavnlig effekt på helbredet.
>
> "Plat og gammel overtro" signalerer en noget nedladende holdning - de
> mennesker, der reagerer på rødvin er vel de nærmeste til at mærke en
> forskel - en forskel som sagtens kan være reel, selv når vi andre ikke kan
> mærke den.
> Du vil vel heller ikke påstå, at fødselssmerter er plat og gammel overtro,
> fordi du ikke selv kan mærke dem?
>
> Leo
>
>
| |
|
|