"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:Svs%8.37841$Yf1.1602575@news010.worldonline.dk...
> "ronny" <m11000@hotmail.com> skrev således...
>
> > Jeg ved der findes en opskrift, men kan ikke huske forholdet. Det er
> > noget med piskede æggevider og så bages de i ovnen med karamel i
> > bunden af formen, stilles derefter på køl og spises kolde. Kan nogen
> > hjælpe med forholdet og ingredienser?
>
> Jeg ved ikke om man kan lave panna cotta uden husblas .. måske signora
> Sandra ved det! ..
> Herunder følger en udmærket lille hurtig og nem italiensk opskrift, som
> i hvert fald *ikke* indeholder piskede æggehvider..
>
> Panna cotta:
> 4 dl piskefløde
> korn og hylster af 1 stang vanille
> 80 g sukker
> 2-3 blade husblas
>
> I en tykbundet gryde opvarmes piskefløden langsomt til kogepunktet
> sammen med vanillekornene, -stangen og sukkeret og småkoger herefter i
> ca. femten minuti. Gryden tages af varmen, vanillestangen fiskes op og
> smides væk, og den udblødte husblas samt det vand, der hænger ved den,
> tilsættes. Man rører nu i cremen, indtil husblasen er fuldstændigt
> opløst.
> Cremen hældes i små kopper eller skåle skyllet i koldt vand. Når den er
> kølet af, stilles den i køleskabet i tre-fire timer, indtil cremen er
> helt fast og kan vendes ud af formene.
> Panna cotta'en er nu klar til servering. Synes man, at den ser lidt
> nøgen ud, kan man iføre den karamelsirup, bær-coullis og evt. hele bær
> og et par mynteblade. (Den schweiziske mynte er friskere, skarpere og
> mere Lindt-agtig end den arabiske, som i øvrigt også egner sig udmærket
> som dessertpynt).
>
> Karamelsirup:
> 150 g sukker
> ¾ dl vand
>
> Sukkeret smeltes på en pande, lidt af vandet hældes ved, og blandingen
> koger over jævn varme, indtil karamellen er opløst, og blandingen har en
> jævn konsistens.
>
> Bær-coullis:
> 350 g hindbær eller jordbær
> flormelis
> evt. lidt citron- eller limesaft eller en lille smule grappa eller anden
> spiritus.
>
> Bærene blendes eller pureres og smages til med flormelis samt evt.
> citron- eller limesaft eller spiritus.
>
> Go' fornøjelse!!
>
> --
> ciao
> Pietro Bossiano (mafia Copenaghen)
>
> Et godt initiativ, "brug din forstand", - gør som Poul Nyrup og jeg,
> støt Radio Jazz, "Danmark's eneste og bedste jazz radio".
> Medlemskab kun DKK 150,00 (EUR 20,22) halvårligt.
>
www.radiojazz.dk - djaaa
!
>
>
Som du måske bemærkede skrev Peter Bosse "Udblødte husblas".
Hvis du kommer til at bruge husblas direkte fra pakken vil du få klumper
eller tråde. Og medmindre andet står i opskriften, bruges altid koldt vand
til udblødningen. Udblødningen er tager 5 minutter (står på pakken) men kan
sagtens tåle at stå længere. Derfor start gerne med udblødningen før du går
videre med resten af opskriften. Dette er noget man bare gør også selv om
opskriften ikke nævner noget om vand - sådan er det bare.
Hvis du har et nyt køkken eller nylakerede skuffer, kan du risikere at
husblas bliver ødelagt. Så er du det mindste usikker med det, så køb altid
en ny pakke husblas.
I denne opskrift hældes de udblødte husblas, med det vand der følger med, i
den varme væske. I kolde (ikke koldere en stuetemperatur) skal den udblødte
husblas, med det vand der følger med, smeltes til godt fingervarm før det
røres i. Især med fromager med æg skal man herefter forsigtigt røre indtil
husblasen begynder at stivne fromagen, herefter stilles den i køleskab. Hvis
man ikke rører indtil det begynder at tykne risikerer man at æggeblommerne
bundfælder.
mvh
Jørgen