"Marlene" <marnel@post11.tele.dk> skrev i en meddelelse...
> Er der nogen som kan hjælpe. Hvad er det nu de Italienske
> mandelsmåkager hedder, og er der nogen som har en opskrift på dem.
>
> Vi er helt vilde med dem, men man må da selv kunne bage dem.
Emnet har været oppe her flere gange..
Fx.. blev nedenstående pragtfulde opskrift incl. forklaring bragt her i
gruppen omkring d. 22-12-01.
Cantuccini er små hårde mandelkager fra byen Prato i Toscana. Man spiser
dem udstyret med et glas vin Santo, som man kan sidde og dyppe dem i.
Der findes mange hæderlige fabrikater i handelen, men som med de fleste
andre kager, (panettone undtaget), er de naturligvis bedst hjemmebagt.
Cantuccini:
½ kg sukker
½ kg mel
200-250 g smuttede mandler
4 æg
1 tsk fintrevet appelsinskal
lidt salt
evt. lidt vanille
Smut mandlerne, rist dem og hak dem groft, der må gerne være nogle hele
imellem. Pisk æggene og hæld dem sammen med sukkeret, saltet og
appelsinskallen op i en skål med melet. Rør dejen, til den bliver
smidig, og bland mandlerne i. Rul dejen til lange pølser med en diameter
på ca. 3 cm. Bages på en smurt plade i 15 min. Tag pladen ud og skær
pølsen på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Fjern stykkerne lidt fra
hinanden og bag dem yderligere 15 min. Hold øje med dem, de brænder
meget nemt på.
Cantuccinierne bages i en forvarmet ovn ved 200°.
Brødrene Harders "Det Italienske Køkken".
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Evt.: Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke