"Heidi Bojsen" <Heidi.Bojsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg har købt en sandwich toaster, og kunne godt tænke mig nogen
> opskrifter på toast man kunne lave i sådan en, som ikke lige er
> pariser toast!
> Er der nogen der har nogle gode foreslag?
Her er et par fornuftige forslag
..
PS: Husk at grill'en skal forvarmes ca. 8-10 minutter, - og vær
omhyggelig med stegetiden.
Kyllinge sandwich:
Grilltid: 2 min.
2 skiver sandwichbrød
smør
smøreost (gryere)
rester af stegt kylling
peber eller paprika
Kyllingen skæres i tynde skiver. Brødskiverne smøres tyndt på den ene
side, og smøreosten kommes ovenpå smørret. Kyllingen lægges imellem
skiverne, drysses med peber eller paprika, og sandwich'en lukkes og
grillsteges. Serveres varm med sennep til.
-oo-
Tunfiske sandwich:
Grilltid: 2 min.
2 skiver sandwichbrød
2 skiver gruyereost
1 lille dåse tunfisk i olie
peber
1 tsk sennep
smør
Tunfisken sønderdeles med en gaffel og blandes med sennepen. Tilsæt
peber. Brødskiverne smøres på den ene side, og osten lægges på.
Tunfisken lægges imellem de to skiver. Sandwich'en lægges på grill'en og
drejes ¼ omgang under stegningen. Kan serveres som forret med tomatsauce
eller ketchup, Worchestersauce og drueagurker.
-oo-
Skinke og ananas sandwich:
Grilltid: 2 min.
2 skiver sandwichbrød
smør
1 skive rå skinke (eller 2 skiver bacon)
1 lille skive ananas (frisk eller fra dåse)
Lad ananas'en dryppe af og tør den med sugende papir (køkkenrulle).
Brødskiverne smøres på den ene side, og ½ skive skinke eller 1 skive
bacon lægges på hvert brød. Læg ananasskiven mellem skinke- eller
baconskiverne og læg sandwichen på grill'en. Serveres varm med
Worchestersauce.
-oo-
Sardin sandwich:
Grilltid: 2 min.
(4 pers.)
8 skiver sandwichbrød
1 dåse sardiner i olie
50 g smør
peber
ansjossmør
2 spsk kapers
Fjern skind og ben fra sardinerne og mos dem med en gaffel. Kom kapers
ved og bland godt. Tilsæt lidt peber. Brødskiverne smøres på den ene
side, og ovenpå smørret kommes lidt ansjossmør. Sardinerne kommes
imellem, og sandwich'en lukkes og grillsteges. Vend den ¼ omgang under
stegningen. Serveres varm med tomatsauce og hakkede løg.
-oo-
Chokolade sandwich:
Grilltid: 2 min.
2 skiver sandwichbrød
4 stykker chokolade
smør (usaltet)
Brødskiverne smøres på den ene side. Anbring chokoladen mellem de to
skiver (ikke for nær kanten). Grillsteg sandwichen. Drej den ¼ omgang
under stegningen. Serveres varm, som mellemmad eller til dessert.
NB: Før chokoladen lægges på brødet, kan dette evt. drysses med
finthakkede mandler, valnødder eller kokosmel.
-oo-
Roquefort sandwich:
Grilltid: 2 min.
2 skiver sandwichbrød
25 g roquefort
25 g smør
2 valnødder
Valnøddekernerne befries for hinder og hakkes groft. Brødskiverne smøres
på den ene side. osten blandes med resten af smørret og valnødderne, og
blandingen kommes imellem skiverne. Læg dem på grill'en i 2 minutter og
drej sandwichen ¼ omgang under grillstegningen. Sandwichen kan serveres
som et mellemmåltid med et glas portvin eller som forret ledsaget af
friske bladselleri.
-oo-
Banan sandwich:
Grilltid: 2 min.
(2 pers.)
4 skiver sandwichbrød
1 lille, ikke for moden banan
2 spsk melis eller vanillesukker
1 knivspids kanel
1 spsk rosiner u/kerner
1 tsk hakkede mandler
Bananen skrælles og moses med en gaffel. Kom kanel, rosiner og de
hakkede mandler ved og rør godt rundt. Brødskiverne smøres på den ene
side, og bananmosen kommes imellem. Læg sandwich'erne på den varme grill
og drej ¼ omgang under grillstegningen. Når de er færdige, drysses de
med sukker - eller endnu bedre: Hæld lidt varm rom på sandwich'erne og
flambér.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Don't forget to listen to Radio Jazz
Koebenhavn's Jazzradio on 102,9 FM, Hybrid 104,5 FM
www.radiojazz.dk djaaa
!