"gelovina" skrev d. 21-07-02 20:00 dette indlæg :
> Hejsa,
>
> Jeg skal til en polterabend-tøse-middag stå for desserten - som skal
være
> noget så lækkert som chokoladefondue.
>
> Er der nogen, som ligger inde med en god opskrift på Toblerone-fondue?
Og
> evt. alternative forslag til "dyppelse" - frugt er en selvfølge, men
> derudover?
>
> På forhånd tak!
>
> Rikke
>
>
Hej Rikke
Her er et forslag på Chokolade Fondue til 8 personer
Ingridienser: 500 g. mørk chokolade
3 dl. piskefløde
6 spsk. cognac
1 dl. creme fraiche 38 %
2 dl. piskefløde
½ spsk. vanillesukker
1-2 ananas
2 kiwifrugter
400 g. blå og grønne druer
100 g. valnøddekerner
1 banan
Bræk chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad i en gryde. Lun
fløden forsigtigt ved siden af, og rør den i chokoladen lidt efter lidt.
Chokolademassen skal være varm, men må ikke nå kogepunktet.
Rør cognac i efter smag til allersidst, når chokolademassen er helt
flydende. Pisk Creme fraiche og fløde sammen til det er næsten stift og
tilsæt vanillesukker lidt efter lidt. Opbevares koldt indtil
serveringen.
Hæld chokolademassen over i fonduegryden og hold den varm over
spritflammen ved bordet - uden at den kommer i kog.
Server de friske frugter anrettede i små skåle. Druerne udstenes,
ananasen og anden frugt skæres i skiver/tern. Dyp frugten i chokoladen,
og derefter i den iskolde blanding af creme fraiche og piskefløde.
Kommentar :
Denne fondue kan spises hele året, og den kan varieres i det uendelige
efter årstidens spændende frugter.
Kilde
http://www.dk-kogebogen.dk/visopskrift.php?id=2260
Mvh
per
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"