Gitte Jæger Lock wrote:
> Hejsa
> Jeg har fået et glas med "hot preserved beancurd", og aner egentlig
> ikke rigtig, hvad det er, eller hvordan det kan bruges. Det ligner små
> tofu-klodser, der svømmer rundt i en chilimarinade.
> Har søgt via Google, men synes ikke rigtig jeg bliver klogere af de
> sider jeg har været inde på...
> Mon nogen her på gruppen kan hjælpe?
> Mvh. Gitte
På
www.m-w.com (Merriam-Webster - "ordbogsforlaget") kan du slå alting op.
Denne gang blev det lidt af en skattejagt! Jeg prøvede først "bean curd",
det gav intet resultat. Om "curd" stod der flg.: "the thick casein-rich
part of coagulated milk".
Dét lød jo lidt henad tofu! Derfor slog jeg "tofu" op, og minsandten: "a
soft vegetable cheese prepared by treating soybean milk with coagulants
(as magnesium chloride or dilute acids) -- called also tofu"
Så de er faktisk synonymer! Så lærte vi også noget i dag ...
Men sært, at man ikke kunne finde bean curds uden videre - den plejer
ellers at være god til opslagsfunktionen.
Jeg tror i øvrigt du har ret i dine fortolkninger af "hot" og "preserved".
VH
Homer