"Andrew" <andvalen@post.tele.dk> writes:
> Jeg har tænkt mig at give mig i kast med friturestegningskunsten. Jeg har
> fulgt Nigella på DR2 og vil prøve hendes "Kylling på Sydstatsvis". Der
> pochere hun kyllingelår og frituresteger dem i en pande. Hun bruger en
> enkelt pakke stegemagarine som hun smelter og frituresteger i. Men jeg er
> lidt bange for at bringe sådan noget olie/magarine i kog pga brandfaren ved
> det. Hvordan ved man at fedtstoffet er ved at blive for varmt. Jeg ved at
> det ryger når det er varmt, men må de ikke gerne det. Og er det bare en
> skrøne eller er der virkelig stor brandfare når olie eller andte flydende
> fedtstof bringes i kog?
Det skal endelig ikke bringes i kog. Hvis det ligefrem koger er det
vist en anelse for varmt til madlavning. Det skal vaere saa varmt at
det bobler om en tandstikker eller at en franskbroedsterning bliver
gylden paa kort tid.
Og husk det aller vigtigst naar man har med varm olie at goere:
ALDRIG, aldrig kom vand paa. Hvis der kommer flammer i det skal man
fjerne luften og det goer man bedst med et grydelaag eller
lignende. Hvis man kommer vand paa, eksploderer det og det er altsaa
ikke sundt. Det der sker er at vandet lynhurtigt bliver opvarmet til
kogepunktet og bliver til damp. Det sker saa hurtigt at det bliver en
eksplotion, som kan forbraende en grusomt. Olien bliver sproejtet op
af gryden og dampen braender ogsaa.
Men hvis man soerger for at holde smaa boern vaek og at have et
passende stoerrelse grydelaag i naerheden, saa burde det ikke vaere
farligt. Taenk paa alle de klejner der bliver kogt hver aar til jul.
God appetit.
/Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland