|
| hummer Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 18-07-02 20:52 |
|
Godaften
jeg har 4 hummer liggende i fryseren, som jeg havde tænkt mig at lave til
mine gæster på lørdag, men hvordan tilbereder jeg dem? hvor lang tid i
forvejen skal jeg tage dem ud af fryseren?, og hvad kan jeg servere til?.
Jeg vil bruge dem som forret.
Til hovedret skal vi ha' raclette, og der ved jeg en masse man kan lave på
den, men sidder du med er rigtig god idé til den også, vil jeg meget gerne
høre den, det kunne være din idé er bedre end min.
på forhånd tak
Bolette
| |
Sebastian Loeck (21-07-2002)
| Kommentar Fra : Sebastian Loeck |
Dato : 21-07-02 23:11 |
|
Bolette Nielsen <Bobo@nospam.kimj.dk> wrote:
> Godaften
>
> jeg har 4 hummer liggende i fryseren, som jeg havde tænkt mig at lave til
> mine gæster på lørdag, men hvordan tilbereder jeg dem? hvor lang tid i
> forvejen skal jeg tage dem ud af fryseren?,
Er de kogte eller bare frossen?
Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned? Hummerkød tager meget
skade af at blive frosset, men så er det sket, du kan ikke redde noget
ved at ikke at smide de stadig halvfrosne dyr i kogende vand.
> og hvad kan jeg servere til?.
citron. lidt hjemmelavet majonaise. brød.
hilsen
Sebastian
--
Sebastian Loeck
Frederiksberg - Denmark
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-07-02 06:12 |
|
Sebastian Loeck skrev:
> Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
Jeg har set det adskillige steder, men husker ikke på stående fod
hvor. Som regel bliver hummeren solgt indefrosset i en saltvands-
søjle.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Lars Ladingkaer (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Lars Ladingkaer |
Dato : 22-07-02 13:53 |
|
"Sebastian Loeck" skrev:
> Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
Rigtigt gættet, hummere sælges også frosne i supermarkeder mv. (indefrosset
i saltvand)
Det er formentlig det der gør dem så billige iforhold til de friske, altså
at de ikke skal tranporteres og opbevares levende. Du har ret i at noget der
er frosset sjældent er ligeså godt som noget helt frisk, men de billige
hummere er nu slet ikke så tossede endda (og ja, jeg har smagt begge slags
flere gange).
Mvh, Lars
| |
Jan Bøgh (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 22-07-02 17:18 |
|
"Lars Ladingkaer" <larl@et-soft.dkx> wrote in message
news:3d3c001c$0$16810$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Rigtigt gættet, hummere sælges også frosne i supermarkeder mv.
(indefrosset
> i saltvand)
>
> Det er formentlig det der gør dem så billige iforhold til de friske, altså
> at de ikke skal tranporteres og opbevares levende. Du har ret i at noget
der
> er frosset sjældent er ligeså godt som noget helt frisk, men de billige
> hummere er nu slet ikke så tossede endda (og ja, jeg har smagt begge slags
> flere gange).
Det er ikke den samme slags hummere, som dem vi fanger i det lokale vand,
men nogen stillehavsdyr af en eller ande slags. Den sorthummer, vi i vores
have, har regnes så vidt jeg ved for verdens suverænt bedste og den er
stadigvæk hammerdyr selvom den er frosset - og smager uendeligt meget bedre
end staklerne, der ofte ses i supermarkedsdiskene selvom den har været
frosset.
vh
Jan
| |
Sebastian Loeck (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Sebastian Loeck |
Dato : 22-07-02 22:52 |
|
Jan Bøgh <jan@boegh.X_net> wrote:
>
> Det er ikke den samme slags hummere, som dem vi fanger i det lokale vand,
> men nogen stillehavsdyr af en eller ande slags. Den sorthummer, vi i vores
> have, har regnes så vidt jeg ved for verdens suverænt bedste og den er
> stadigvæk hammerdyr selvom den er frosset - og smager uendeligt meget bedre
> end staklerne, der ofte ses i supermarkedsdiskene selvom den har været
> frosset.
Derfor spis der bare een i stedet for 4 af de dårlige og for at lave det
hele til en oplevelse ud over det sædvanlige kan man faktisk tilberede
hummer på bordet i en ildfast glasgryde/fad med kogende vand. Hold
vandety i kog med en spiritusbrænder. Lån lige naboens trangia og så har
du 2 af slagsen. Sorg for lidt udluftning, da det giver en del kondes.
Komm med det levende dyr i stuen jeg siger jer det rykker for vild med
sådat et bæst midt på middagsbordet. har dyret på et skærebræt. Dræb det
med et knivstik i nakken og smid det i det kogende vand. Og så kan alle
kigge på.
Fisk den op, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
hilsen
Sebastian
--
Sebastian Loeck
Frederiksberg - Denmark
| |
Mich. Ottosen (23-07-2002)
| Kommentar Fra : Mich. Ottosen |
Dato : 23-07-02 23:07 |
|
Sebastian Loeck <sebalo@worldonline.dk> wrote:
> Derfor spis der bare een i stedet for 4 af de dårlige
Jeg kan næsten ikke være mere enig, men at kalde den nedfrosne mulighed
(økonomisk m.v.) for dårlig er jeg ikke helt enig i.
Men jeg ville da meget gerne sidde oppe i Vendsyssel eller - måske
bedre? - på Læssø og mæske mig i friske jomfruhummere nu, netop nu,
inden algesuppen kommer og .......
Så hvis læserens muligheder er frysedisken, må hun/han jo tage til takke
- eller lade være. Men fersk/frisk er bedre end frossen - tror jeg
gælder alle fødevarer, men er ikke helt sikker.
> Fisk den op
her var lige lidt poesi, så det rykker :)
>, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
> årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
Det lyder nu mere som 'det rene Sebastian' ?
--
venlig hilsen, Mich. Ottosen
| |
Jan Bøgh (24-07-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 24-07-02 12:06 |
|
"Mich. Ottosen" <mich.ottosen@post5.tele.dk> wrote in message
news:1ffsqhh.148obii183pktlN%mich.ottosen@post5.tele.dk...
> Jeg kan næsten ikke være mere enig, men at kalde den nedfrosne mulighed
> (økonomisk m.v.) for dårlig er jeg ikke helt enig i.
>
> Men jeg ville da meget gerne sidde oppe i Vendsyssel eller - måske
> bedre? - på Læssø og mæske mig i friske jomfruhummere nu, netop nu,
> inden algesuppen kommer og .......
Vær opmærksom på at jomfruhummer og sorthummer /ikke/ er det samme.
>
> Så hvis læserens muligheder er frysedisken, må hun/han jo tage til takke
> - eller lade være. Men fersk/frisk er bedre end frossen - tror jeg
> gælder alle fødevarer, men er ikke helt sikker.
Mange vil hævde at f.eks. en pighvar faktisk er bedre efter en omgang i
fryseren. Jeg kan ikke selv afgøre det, men det er helt sikkert at en helt
nyslagtet pighvarre vinder vid et eller to døgn i køleskabet eller en tur
i fryseren.
Så nogen enkel sandhed findes nok ikke.
> >, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
> > årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
>
> Det lyder nu mere som 'det rene Sebastian' ?
.....og det næste bliver vel at vi i hyggeligt samvær koger kartoflerne på
spisebordet bordet i en flot bodumskål?
Du milde for en ide - koge hummer ved bordet - føj for en stank, der må
være i spisestuen efter den operation!
vh
Jan
| |
Bolette Nielsen (23-07-2002)
| Kommentar Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 23-07-02 15:26 |
|
Hej Sebastian
> Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
Netto
> Hummerkød tager meget
> skade af at blive frosset .
Det er jeg ikke helt enig i, de var faktisk ret godt.
Bolette
| |
|
|