"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev bare...
> Foreløbig er det kun blevet til en tallerken byggrød, tre skiver bacon
> og en krus varm kakao, men det kan jeg jo ikke blive ved med at lave.
> Er der nogen her der har nogle gode idéer/opskrifter de vil dele med
> mig og resten af Usenet?
Tillykke med din nye kombiovn. .. Hvor mange mikro watt?
Jeg vil foreslå dig at låne på biblioteket eller købe disse kogebøger
som specielt er beregnet for tilberedning i Kombiovn. Fx Gyldendals
'Kogebog for Kombiovn' af Kirsten Goos, eller Aschehougs små populære
kogebøger til en overkommelige pris, 'Nem Mad i Kombi Ovn' af Bente
Hytoft og 'Nem Mad i Kombi Grill' eller 'Mad hver dag i Mikro Ovn'.
Da jeg i sin tid købte min Moulinex Kombiovn, fulgte der en 65 siders
opskiftsbog med (på dansk). Men sådan én har du tilsyneladene ikke
været så heldig at få.
Det er rigtigt man har mikro egnede plasticbeholdere med kurve-indsats,
specielt beregnet til at dampe grøntsager i. Jeg har selv sådan én, og
kan kun sige, at alle grøntsager bliver bare så lækre og velsmagende, og
vitaminerne bevares.
Du kan på Mortens opskrifter godt finde nogle mikro-egnede opskrifter,
bl.a. denne lynhurtige 5 minutters chokolade sandkage, som jeg har moret
mig med at lave flere gange..
Mikro-chokoladekage:
Denne opskrift er baseret på maksimal effekt=900 watt
100 g mørk chokolade
100 g margarine
1 spsk vand
100 g sukker
3 æg
80 g mel
1 tsk bagepulver
50 g valnødder, el. mandler (hakkede)
Kom chokolade og vand i en skål og smelt ved fuld effekt i 30 sekunder.
Kom margarine ved chokoladen og giv fuld effekt i 30 sekunder. Rør
margarine og chokolade sammen.
Pisk æg og sukker grundigt. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og
tilsæt valnøddekerner. Tilsæt chokoladen til æggene.
Kom bagepapir i en form og hæld dejen i formen. Bag ved fuld effekt i 5
minutter. Lad kagen hvile i 5 minutter. Herefter kan kagen spises
(selvom den stadig er varm. - Vupti!
-oo-
Et par andre opskrifter..
Farverig mikrogratin:
2-3 pers.
500 g kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
2 spsk creme fraiche
salt og peber
150 g bacon, skåret i strimler
2 løg, skåret i tynde ringe
Bland kartoffelskiverne med creme fraiche, salt og peber.
Læg baconstrimlerne på en tallerken og sæt dem i mikroovnen i 3 min. Tag
baconstrimlerne af tallerkenen, læg løgskiverne i baconfedtet og sæt dem
i mikroovnen i 2 min. Bland kartofler og løg i et gratinfad og drys med
baconstrimlerne. Sæt fadet i mikroovnen i ca 15 min. - Voila!
-oo-
Torsk i kokos sauce:
(Kombi)
4 pers.
4 skiver torsk (650 g)
15 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
3 tomater
1 spsk olie
3 kardemommekorn
1 knsp kanel
1 kryddernellike
10 korianderkorn
salt, peber
1 tsk karry
2 støgne spsk mel
1 dl kokosmælk
saften af ½ citron
Du skal bruge: 1 skål, 1 ildfast fad
1. Tomaterne flåes, udkernes og hakkes. Løg og hvidløg pilles og hakkes.
Lægges i en skål med olie og varmes i 1 min. 30 sek. ved fuld
mikroeffekt.
2. Herefter tilsættes alle krydderierne, de flåede og hakkede tomater og
melet. Blandingen røres godt, der tilsættes 1 dl varmt vand, og
blandingen varmes i 2 min. Kokosmælken blandes i sammen med
citronsaften.
3. Grillen forvarmes i 4 min. ved grill.
Fisken lægges på et ildfast fad med en klat smør på hver skive. Der
krydres med salt og peber. Fadet stilles på den høje rist i ovnen.
Skålen stilles under og varmes ved kombineret grill og mikro i 4 min. 30
sek.
4. Torskeskiverne dryppes af og lægges i saucen; varmes sammen i 2 min
og serveres.
PS: Hvis du ikke kan få kokosmælk, kan man blande 100 g kokosmel med 2
dl kogende mælk. Lad det trække i 6 timer. Filtreres før brug.
> Før havde jeg en traditionel ovn (bordmodel), og jeg lavede forholds-
> vis tit "pommes frites" (dvs. kartoffelstave, rystet i en pose med
> en skefuld olie og lidt krydderier). Nu er bordmodellen sat ned i
> kælderen, for mit køkken er meget lille. Kan jeg lave disse pommes
> frites i min nye mikrobølgeovn (det er en kombiovn)?
Ja, ved en kombination af grill og mikro, ..hvor længe, prøv dig frem.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Ingefær er godt for folk med leddegigt, konkluderer en amerikansk
undersøgelse af kosttilskuddet Zingeberin.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2002&m=7&d=16#id82644