"Bente D. Eskildsen" <bee@bee-in-tulip.dk> skrev i en meddelelse...
> Er der nogen der har en opskrift på subj.?
Fra det jugoslaviske køkken..
Cevapcici:
(Grilstegte okse- eller fårekødsruller)
6-8 pers.
1 kg oksekød el. fårekød (eller halvt af hvert)
1 spsk fedt
1 fed hvidløg
1 æggehvide
salt
paprika
finthakkede løg efter behag
Dette er nok jugoslavernes mest populære grillret! Men det må tilføjes,
at den ikke er særlig substantiel, idet den i Jugoslavien i modsætning
til Bulgarien gerne nydes uden anden garneture end hakkede rå løg og
evt. "stærke" peberfrugter (foruden naturligvis brød og evt. en salat).
Vil man have særlig velsmagende cevapcici, kan man tage fire forskellige
slags oksekød: fra bugen, fra brystet, fra skulderen og fra halsen.
Hvidløget knuses og steges i fedtet sammen med finthakket løg. Det hele
kommes i en skål og blandes med kødet, æggehviden (pisket), salt og
paprika. Dejen æltes grundigt og hakkes endnu én gang. Cevapcici bliver
endnu mere velsmagende, når man ælter dejen flere gange og lade den gå
gennem kødmaskinen. Sidste gang laver man ved hjælp af en lille tragt,
der anbringes på kødmaskinen, de små cevapcici: kødruller på ca. 4 cm's
længde og 2 cm's tykkelse. Disse kan dog også laves med hånden. Bollerne
kan sættes på spid, men det er langt almindeligere at lægge dem på
grillristeren. Evt. kan de steges på panden, men så må de vendes ekstra
hyppigt. I øvrigt steges bollerne ca. et kvarter på grillristeren, idet
de jævnlig vendes. De færdige cevapcici serveres med finthakkede løg, og
man beregner i almindelighed 10 stykker pro persona.
Dobar tek i ziveli! (God appetit og skål!)
De jugoslaviske venner og gæstearbejdere i Danmark
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Computer ringer overvægtige op.
I stedet for personlig rådgivning har amerikanske forskere lavet et
program, hvor en computer automatisk ringer overvægtige op for at
opfordre dem til sundere kostvaner og mere motion. Projektet udformes af
the Center for the Advancement of Healt...
www.it-avisen.dk/nbnyhed.asp?id=3764&mid=15134&uid=327