|
| Mad til 15 børn og 15 voksne Fra : vagn torup |
Dato : 16-07-02 17:50 |
|
Hej
2/8 skal min store dreng sige farvel til børnehaven og i det forbindelse har
jeg inviteret børn og voksne til mad dvs. lidt let frokost.
Vel vidende at der altid er nogle der ikke kommer, bliver det ca. 15 voksne
og 15 børn.
Kravene er følgende
Alt må kunne laves i forvejen, fryses ned og tages op og være spiseklar,
altså ikke noget med opvarmning.
Det skal være vegetarmad
Det skal være nemt at transportere i en bus.
Det skal være billigt
Selv har jeg følgende ide
Minipirogger med kartofler, løg, chilli og stødt koriander
Men det er jo ikke nok. Andre ideer modtages overordentlig gerne
MVH Rikke
| |
Trine Kornum Christi~ (16-07-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 16-07-02 18:06 |
|
"vagn torup" <vagntorup@get2net.dk> writes:
> 2/8 skal min store dreng sige farvel til børnehaven og i det forbindelse har
> jeg inviteret børn og voksne til mad dvs. lidt let frokost.
> Vel vidende at der altid er nogle der ikke kommer, bliver det ca. 15 voksne
> og 15 børn.
> Kravene er følgende
>
> Alt må kunne laves i forvejen, fryses ned og tages op og være spiseklar,
> altså ikke noget med opvarmning.
> Det skal være vegetarmad
> Det skal være nemt at transportere i en bus.
> Det skal være billigt
>
> Selv har jeg følgende ide
>
> Minipirogger med kartofler, løg, chilli og stødt koriander
Personligt syntes jeg det lyder kedeligt, men sådan er vi jo så
forskellige. Hvad med pizzasnegle med sovs af friske tomater? Der skal
jo helst ost på, det det kommer an på hvor meget vegetar man er. Jeg
har en enkelt gang fået kold melonsuppe, det er også helt
fantastisk. Kold kartoffelsalat er altid et hit og kan laves med eller
uden animalske ting i dressingen. Hvis du kan holde det frossen længe
nok, så er en halv banan først vendt i ymer el.l. derefter i kokosmel
og frossen alle tiders dessert. De skal helst tø lidt op inden de skal
spises, men de er rigtig gode.
Hvis I har mulighed for at tænde et bål en halv times tid, så er en
gang kartoffelsuppe med karry altid et hit hos børn og det bliver ikke
mindre af at de selv har "været med" til at lave det over et bål.
Håber du kan bruge det.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
vagn torup (17-07-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup |
Dato : 17-07-02 08:29 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:u65zfbo26.fsf@trinekc.dk...
> "vagn torup" <vagntorup@get2net.dk> writes:
>
>
> Personligt syntes jeg det lyder kedeligt, men sådan er vi jo så
> forskellige. Hvad med pizzasnegle med sovs af friske tomater? Der skal
> jo helst ost på, det det kommer an på hvor meget vegetar man er. Jeg
> har en enkelt gang fået kold melonsuppe, det er også helt
> fantastisk. Kold kartoffelsalat er altid et hit og kan laves med eller
> uden animalske ting i dressingen. Hvis du kan holde det frossen længe
> nok, så er en halv banan først vendt i ymer el.l. derefter i kokosmel
> og frossen alle tiders dessert. De skal helst tø lidt op inden de skal
> spises, men de er rigtig gode.
>
> Hvis I har mulighed for at tænde et bål en halv times tid, så er en
> gang kartoffelsuppe med karry altid et hit hos børn og det bliver ikke
> mindre af at de selv har "været med" til at lave det over et bål.
>
> Håber du kan bruge det.
>
> Mvh Trine
>
> -Hej Trine
Tak for svaret!!
Jeg synes nu piroggerne lyder godt og jeg er heldigvis sikker på, at de også
vil være populære i det selskab.
Pizzasnegle gider de ikke og heller ikke kartoffelsalat. Det har (ikke af
mig ganske vist) tidligere været forsøgt dernede og der var ingen
overhovedet af ungerne, der ville have, endsige smage det.
Måske hører det med til historien, at de fleste er muslimer. Jeg plejer at
være rigtig god til at lave mad som de er vilde med, men jeg gider bare ikke
lave det samme hver gang.
Jeg har tidligere haft stor held med fiskefrikadeller, pitabrød, hj.bagt
brød med div. grønt og pastasalat.
Vi har ikke mulighed for at lave bål.
MVH Rikke
> http://usenet.dk
> http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Kurt Hansen (16-07-2002)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 16-07-02 21:47 |
|
On Tue, 16 Jul 2002 18:50:18 +0200, vagn torup wrote:
>2/8 skal min store dreng sige farvel til børnehaven og i det forbindelse har
>jeg inviteret børn og voksne til mad dvs. lidt let frokost.
>Vel vidende at der altid er nogle der ikke kommer, bliver det ca. 15 voksne
>og 15 børn.
>Kravene er følgende
>
>Alt må kunne laves i forvejen, fryses ned og tages op og være spiseklar,
>altså ikke noget med opvarmning.
>Det skal være vegetarmad
>Det skal være nemt at transportere i en bus.
>Det skal være billigt
5 brød og 2 fisk har før i historien vist sig at være mere end
rigeligt, endog til betydeligt større selskaber, og opfylder desuden
dine øvrige krav
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
vagn torup (17-07-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup |
Dato : 17-07-02 08:30 |
|
"Kurt Hansen" <kurt@towle.dk> skrev i en meddelelse
news:3d19jug17sgsopr54m5mei93sulfvp360g@4ax.com...
> On Tue, 16 Jul 2002 18:50:18 +0200, vagn torup wrote:
>
> 5 brød og 2 fisk har før i historien vist sig at være mere end
> rigeligt, endog til betydeligt større selskaber, og opfylder desuden
> dine øvrige krav
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
Hej Kurt
Ja, det må jeg jo give dig ret i. Men det er vist ikke så spændende. Jeg kan
selvfølgelig lade dem løbe Vesterbro tyndt først, så de er ordentlig sultne
MVH Rikke
| |
Susanne (17-07-2002)
| Kommentar Fra : Susanne |
Dato : 17-07-02 22:58 |
|
Hej Rikke
vagn torup wrote:
> Hej
>
> 2/8 skal min store dreng sige farvel til børnehaven og i det forbindelse har
> jeg inviteret børn og voksne til mad dvs. lidt let frokost.
> Vel vidende at der altid er nogle der ikke kommer, bliver det ca. 15 voksne
> og 15 børn.
> Kravene er følgende
>
> Alt må kunne laves i forvejen, fryses ned og tages op og være spiseklar,
> altså ikke noget med opvarmning.
> Det skal være vegetarmad
> Det skal være nemt at transportere i en bus.
> Det skal være billigt
>
> Selv har jeg følgende ide
>
> Minipirogger med kartofler, løg, chilli og stødt koriander
Jeg synes, at kartofler får en underlig konsistens, når de har været
frosset, men måske det ikke betyder noget i piroggerne...?
>
> Men det er jo ikke nok. Andre ideer modtages overordentlig gerne
>
Hvad med sandwicher? Et par forslag som min datter (som stort set ikke
spiser kød) godt kan lide er:
* Avocado-sandwich (Smør brødet med smør. Læg skiver af avocado, drys
med salt og ganske lidt peber)
* Sandwich med æggesalat og tomat (æggesalat = æg rørt med majonæse,
salt, purløg eller en smule karry).
* Kartoffel-sandwich (smør brødet med majonæse eller mirachel whip, læg
skiver af kartofler, salt, en smule peber og dild eller purløg.)
Min erfaring har lært mig at undgå salatblade i børnenes sandwicher og
at sørge for, at de ikke bliver for tykke.
Jeg har dog ikke prøvet at fryse disse sandwicher. Har du slet ikke
mulighed for at lave noget mad inden, så det ikke skal fryses? Eller at
varme noget op i ovnene inden. Det ville give langt flere muligheder.
Jeg synes selv, at optøet, kold mad er ret trist.
Mvh.
Susanne
> MVH Rikke
>
>
>
| |
vagn torup (18-07-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup |
Dato : 18-07-02 06:36 |
|
"Susanne" <pomtee@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3D35E861.2030901@hotmail.com...
>
> >
> > Selv har jeg følgende ide
> >
> > Minipirogger med kartofler, løg, chilli og stødt koriander
>
>
> Jeg synes, at kartofler får en underlig konsistens, når de har været
> frosset, men måske det ikke betyder noget i piroggerne...?
>
> Hej
Det kan godt være, jeg har ikke prøvet, men det er nok ligemeget, da det er
meget små pirogger (5 cm) og med stærke krydderier.
> >
> >
>
>
> Hvad med sandwicher? Et par forslag som min datter (som stort set ikke
> spiser kød) godt kan lide er:
> * Avocado-sandwich (Smør brødet med smør. Læg skiver af avocado, drys
> med salt og ganske lidt peber)
> * Sandwich med æggesalat og tomat (æggesalat = æg rørt med majonæse,
> salt, purløg eller en smule karry).
> * Kartoffel-sandwich (smør brødet med majonæse eller mirachel whip, læg
> skiver af kartofler, salt, en smule peber og dild eller purløg.)
>
> Min erfaring har lært mig at undgå salatblade i børnenes sandwicher og
> at sørge for, at de ikke bliver for tykke.
>
> Jeg har dog ikke prøvet at fryse disse sandwicher. Har du slet ikke
> mulighed for at lave noget mad inden, så det ikke skal fryses? Eller at
> varme noget op i ovnene inden. Det ville give langt flere muligheder.
> Jeg synes selv, at optøet, kold mad er ret trist.
>
>Jo, jeg kan da godt lave maden samme dag, men jeg har så i givet fald kun
tidsrummet fra 09.45-12.00 til at gøre det i og det er sgutte lang tid til
så mange mennesker.
Vælger jeg, og det gør jeg jo nok, også (endnu engang) at lave Jamie Olivers
super pastasalat, så kan den sagtens laves dagen i forvejen, men hjemmebagt
brød er eks. også bedst hvis det er bagt samme dag.
Jeg havde jo ikke tænkt mig piroggerne skulle stå alene, men være en del af
traktementet.
>
> > MVH Rikke
> >
> >
> >
>
| |
|
|