jamen så vil jeg forslå en stor gryde risotte af en slags ... det er
billigt, der er ingen fløde men masser af grøntsager og så kan resten gemmes
i fryseren eller i køleskabet og ristes på panden dagen efter.
Du skal bruge:
Ris - enten alm. eller specielle risotteris
Lidt spinat
Et par tomater
Et rødløg
Hvidløg efter smag og behag (brug roligt to eller tre store, stærke fed)
Lidt persille
Hjemmelavet fond
En lille sjat hvidvin
Og så kan du spæde op med hvad du har af rester i grøntsagskurven ... ex.
lidt selleri, en gulerod el. lign.
Kødfyld (hvis du ikke vil have vegatar): Rejer er virkelig godt, hvis det
altså ikke er en fisk
Ellers er skinkestrimler et godt alternativ ... men det skal være skinke
fra en god slagter. Du skal ikke bruge meget - blot et par skiver, du skærer
i strimler. Kylling eller kalkun kan også bruges (men husk at det skal du
riste næsten færdig først)
Du gør:
- Lidt olie eller smør i en stor gryde - svits løg, hvidløg, spinat (hvis
det er frossent i kugler kan du med fordel lige riste det på en pande ved
siden af sammen med lidt hvidvin el. mælk el. lign ... eller du kan tø det
op først) og tomat - evt en lille sjat soya el. lign.
- har du korianderpasta og friks ingefør sviteser du det lige lidt med. Har
du Garam Masala er det også godt. Ellers skal du blot krydre efter smag og
behag.
- Kom risen i ... hvis det er helt alm. ris så skal du sætte dem i blød i et
par timer først og lige forkoge dem i 7-8 minutter
- Tilsæt fond og hvidvin, salt og pebben og lidt timian
- I med diverse grøntsagsrester ... når vædener næsten væk ...!
- I med kødfyld, rejer, skinke eller hvad du nu vælger. Er det kalkun eller
kylling i tern skal det ristes næsten færdigt først.
- tag gryden af blusset og sæt den på bordet ...
En lille skål med mangochutney til gør virkelig godt godt!
velbekomme.
ras