|
| chokolade glasur Fra : Mai-Brit |
Dato : 13-07-02 10:22 |
|
Hej nyhedsgruppe!
hvis man vil lægge chokolade på en kage i stedet for glasur, hvordan
behandler man så chokoladen så den ikke går i stykker når man skærer af
kagen?
Mange sommerhilsner
Mai-Brit
| |
Charlotte og Jesper (13-07-2002)
| Kommentar Fra : Charlotte og Jesper |
Dato : 13-07-02 18:41 |
|
Hej
Man kan blande med blød nugat, det bliver smagen ikke dårligere af, og
konsitensen bliver fint blød.
VH
Jesper
"Mai-Brit" <mai-brit@besenet.dk> skrev i en meddelelse
news:agpgta$646$1@sunsite.dk...
> Hej nyhedsgruppe!
> hvis man vil lægge chokolade på en kage i stedet for glasur, hvordan
> behandler man så chokoladen så den ikke går i stykker når man skærer af
> kagen?
> Mange sommerhilsner
> Mai-Brit
>
>
| |
Mai-Brit (13-07-2002)
| Kommentar Fra : Mai-Brit |
Dato : 13-07-02 22:44 |
|
"Charlotte og Jesper" <erhardsen@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3d306628$0$54728$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
> Man kan blande med blød nugat, det bliver smagen ikke dårligere af, og
> konsitensen bliver fint blød.
snip
Tak Jesper
det lyder som en god ide. Har du et bud på blandingsforholdet?
Mange hilsner
Mai-Brit
| |
vagn torup (14-07-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup |
Dato : 14-07-02 10:05 |
|
Hej
En chokoladeglasur lavet af flormelis og kakaopulver (altså den til voksne),
i målestok 2/3 flormelis og 1/3 kakao og så rør det så op med kaffe. Den
skal nok holde og smager hamrende godt.
MVH Rikke
"Mai-Brit" <mai-brit@besenet.dk> skrev i en meddelelse
news:agq6vt$6$1@sunsite.dk...
>
> "Charlotte og Jesper" <erhardsen@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d306628$0$54728$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej
> > Man kan blande med blød nugat, det bliver smagen ikke dårligere af, og
> > konsitensen bliver fint blød.
> snip
>
> Tak Jesper
> det lyder som en god ide. Har du et bud på blandingsforholdet?
> Mange hilsner
> Mai-Brit
>
>
| |
Michael Sølvsten (15-07-2002)
| Kommentar Fra : Michael Sølvsten |
Dato : 15-07-02 17:27 |
|
Her en en god chokoladeglasur:
1 dl. piskefløde
100 g mørk chokolade af god kvalitet
40 g blødt smør
Fløden opvarmes langsomt. Lige før den koger røres den hakkede chokolade i.
Når chokoladen er stivnet tilsættes smøret under piskning. Glasuren stilles
i køleskabet til den er helt afkølet og dermed mere fast. Smøres derefter på
kagen. God fornøjelse.
Michael
"Mai-Brit" <mai-brit@besenet.dk> skrev i en meddelelse
news:agpgta$646$1@sunsite.dk...
> Hej nyhedsgruppe!
> hvis man vil lægge chokolade på en kage i stedet for glasur, hvordan
> behandler man så chokoladen så den ikke går i stykker når man skærer af
> kagen?
> Mange sommerhilsner
> Mai-Brit
>
>
| |
Mai-Brit (15-07-2002)
| Kommentar Fra : Mai-Brit |
Dato : 15-07-02 20:01 |
|
tusinde tak Michael, denne version lyder også som en fornuftig løsning.
venlig hilsen Mai-Brit
"Michael Sølvsten" <solvsten@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3d32f73a$0$80792$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Her en en god chokoladeglasur:
>
> 1 dl. piskefløde
> 100 g mørk chokolade af god kvalitet
> 40 g blødt smør
>
> Fløden opvarmes langsomt. Lige før den koger røres den hakkede chokolade
i.
> Når chokoladen er stivnet tilsættes smøret under piskning. Glasuren
stilles
> i køleskabet til den er helt afkølet og dermed mere fast. Smøres derefter
på
> kagen. God fornøjelse.
>
> Michael
>
>
> "Mai-Brit" <mai-brit@besenet.dk> skrev i en meddelelse
> news:agpgta$646$1@sunsite.dk...
> > Hej nyhedsgruppe!
> > hvis man vil lægge chokolade på en kage i stedet for glasur, hvordan
> > behandler man så chokoladen så den ikke går i stykker når man skærer af
> > kagen?
> > Mange sommerhilsner
> > Mai-Brit
> >
> >
>
>
| |
Jakob Andersen (15-07-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 15-07-02 21:03 |
|
> 1 dl. piskefløde
> 100 g mørk chokolade af god kvalitet
> 40 g blødt smør
>
> Fløden opvarmes langsomt. Lige før den koger røres den hakkede chokolade
i.
> Når chokoladen er stivnet tilsættes smøret under piskning. Glasuren
stilles
> i køleskabet til den er helt afkølet og dermed mere fast. Smøres derefter
på
> kagen. God fornøjelse.
>
Man kan også lade den køle bare lidt af og så hælde den ud over kagen (lad
kagen stå på en rist så det overskydende chokolade kan løbe fra), det giver
et lidt glattere udseende.
Jakob
| |
|
|