|
| Langtidshævet Pizzadej - hvordan Fra : Mikkel J.Clausen |
Dato : 12-07-02 11:33 |
|
Hejsa,
I morgen er vi væk det meste af dagen, når vi kommer
hjem er det meningen at vi skal have pizza - derfor vil jeg
gerne allerede lægge dejen om morgenen inden vi tager afsted.
Er det nok bare at reducere gærmængden i en almindelig
pizzadej og lade den hæve i køleskabet hele dagen - eller
er der andre ting vi skal være opmærksom på ?
Med venlig hilsen
Mikkel
| |
Karsten Hammer Hanse~ (12-07-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 12-07-02 13:47 |
|
Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både til brød
og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer, for at
få en ekstra god smag i brødet.
Opskrift på universal dej til brød og pizza:
1 kg mel
6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring 7dl)
15-20 gr. salt
15 g. gær
Nogle gange bliver den lidt for hidsig men så må man enten flytte til en
større skål eller slå den ned en gang imellem.
K.
Mikkel J.Clausen <mjc@hvad_tror_du_der_skal_væk?mjc.dk> wrote in message
news:3d2eb005$0$54727$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> I morgen er vi væk det meste af dagen, når vi kommer
> hjem er det meningen at vi skal have pizza - derfor vil jeg
> gerne allerede lægge dejen om morgenen inden vi tager afsted.
>
> Er det nok bare at reducere gærmængden i en almindelig
> pizzadej og lade den hæve i køleskabet hele dagen - eller
> er der andre ting vi skal være opmærksom på ?
>
>
> Med venlig hilsen
>
> Mikkel
>
>
>
| |
Esben (12-07-2002)
| Kommentar Fra : Esben |
Dato : 12-07-02 16:37 |
|
"Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d2ece84$0$12686$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både
til brød
> og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
> hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer,
for at
> få en ekstra god smag i brødet.
>
> Opskrift på universal dej til brød og pizza:
> 1 kg mel
> 6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring
7dl)
> 15-20 gr. salt
> 15 g. gær
Det er præcist det samme jeg efterhånden har sjusset mig ind til - jeg
har blot også inkluderet olivenolie i opskriften. Har du nogen idé om
hvor lang tid man kan lade dejen stå, før den anvendes? Jeg har senest
bagt noget af dejen ca. 48 timer, med godt resultat.
--
Esben
| |
Karsten Hammer Hanse~ (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 22-07-02 15:22 |
|
øh næ.. jeg laver dej og det jeg ikke bruger får lov til at stå til dagen
efter og dagen efter igen, indtil jeg enten er træt af pizza eller ikke har
mere dej.
Men det virker som om at dejen "bobler" bedre når den er langtidshævet, så
det er vel alt fra 24-72 timer.. Den kan dog også komme ud som en kiks hvis
den er for gammel.
Ifølge min mor og andre kloge mennesker bliver brød hurtigere tørt hvis man
kommer fedtstof i dejen, men med pizza har det ikke rigtigt nogle at sige,
da man jo spiser alt med det samme. :)
Jeg kommer dog en spsk. olivenolie på pizzadejen og smører den ud på samme
areal som tomatsaucen skal dække.
K.
Esben <sordiahp@hotmail.com> wrote in message
news:agmt31$3d6$1@sunsite.dk...
>
> "Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3d2ece84$0$12686$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både
> til brød
> > og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
> > hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer,
> for at
> > få en ekstra god smag i brødet.
> >
> > Opskrift på universal dej til brød og pizza:
> > 1 kg mel
> > 6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring
> 7dl)
> > 15-20 gr. salt
> > 15 g. gær
>
> Det er præcist det samme jeg efterhånden har sjusset mig ind til - jeg
> har blot også inkluderet olivenolie i opskriften. Har du nogen idé om
> hvor lang tid man kan lade dejen stå, før den anvendes? Jeg har senest
> bagt noget af dejen ca. 48 timer, med godt resultat.
>
> --
> Esben
>
>
| |
|
|