|
| scorpene Fra : Peter Westh |
Dato : 10-07-02 19:04 |
|
Med mig hjem fra ferie i Toscana og Ligurien har jeg bragt en kogebog.
Der er blandet andet en opskrift på en sovs af en fisk ved navn Scorpene.
Den engelske tekst kalder den Scorpion fish, hvilket ikke gør mig klogere.
Hvad er det for et væsen, og hvilken fisk fra danske farvand kunne evt
erstatte den?
MVH
Peter
| |
Lars M. Pedersen (12-07-2002)
| Kommentar Fra : Lars M. Pedersen |
Dato : 12-07-02 14:32 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:iC_W8.613$QP6.182258@news010.worldonline.dk...
> Med mig hjem fra ferie i Toscana og Ligurien har jeg bragt en kogebog.
>
> Der er blandet andet en opskrift på en sovs af en fisk ved navn Scorpene.
> Den engelske tekst kalder den Scorpion fish, hvilket ikke gør mig klogere.
> Hvad er det for et væsen, og hvilken fisk fra danske farvand kunne evt
> erstatte den?
>
Hej Peter
For mig ser det ud til at kræet har lidt til fælles med fjæsing eller
knurhane, selv om de ikke hører til samme slægter. Fjæsing og knurhane er
fremragende spisefisk. Du kunne jo prøve med dem.
venlig hilsen
Lars Pedersen
| |
Karsten Hammer Hanse~ (12-07-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 12-07-02 15:07 |
|
De ligner lidt noget a la havtaske, havkat, og fjæsing også.. måske også en
ulk..
Står der noget om størrelsen på fiskene, nogle billeder?
K.
Lars M. Pedersen <lars@tyf.dk> wrote in message
news:3d2ed939$0$12676$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
> news:iC_W8.613$QP6.182258@news010.worldonline.dk...
> > Med mig hjem fra ferie i Toscana og Ligurien har jeg bragt en kogebog.
> >
> > Der er blandet andet en opskrift på en sovs af en fisk ved navn
Scorpene.
> > Den engelske tekst kalder den Scorpion fish, hvilket ikke gør mig
klogere.
> > Hvad er det for et væsen, og hvilken fisk fra danske farvand kunne evt
> > erstatte den?
> >
> Hej Peter
>
> For mig ser det ud til at kræet har lidt til fælles med fjæsing eller
> knurhane, selv om de ikke hører til samme slægter. Fjæsing og knurhane er
> fremragende spisefisk. Du kunne jo prøve med dem.
>
> venlig hilsen
> Lars Pedersen
>
>
| |
Mrs Krabappel (13-07-2002)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 13-07-02 14:08 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in message
news:iC_W8.613$QP6.182258@news010.worldonline.dk...
> Der er blandet andet en opskrift på en sovs af en fisk ved navn Scorpene.
????
Det må være "Scorfano"! En utrolig grim fisk at se på, derfor udtykket
"brutto come uno scorfano".
Såvidt jeg husker en fisk med meget fast kød, hvad den hedder på dansk who
knows - jeg har heller aldrig set den her.
Sandra
| |
Karsten Hammer Hanse~ (22-07-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 22-07-02 15:13 |
|
ifølge hjælp fra dk.fritid.lystfiskeri hedder den på dansk dragefisk.
mvh.
K.
Mrs Krabappel <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:agp8mr$ngbo9$1@ID-149139.news.dfncis.de...
> "Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in message
> news:iC_W8.613$QP6.182258@news010.worldonline.dk...
> > Der er blandet andet en opskrift på en sovs af en fisk ved navn
Scorpene.
> ????
> Det må være "Scorfano"! En utrolig grim fisk at se på, derfor udtykket
> "brutto come uno scorfano".
> Såvidt jeg husker en fisk med meget fast kød, hvad den hedder på dansk who
> knows - jeg har heller aldrig set den her.
>
> Sandra
>
>
| |
|
|