|
| pizza uden gær.. Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 05-07-02 11:53 |
|
I anledning af besøg fra venner i denne weekend skal jeg lave pizza.
Desværre kan en af gærsterne ikke tåle gær, så for at vedkommende ikke skal
gå sulten hjem, har jeg brug for en opskrift på en pizzadej uden mel.
De fleste opskrifter jeg har fundet, har alle været til mørdej. Jeg er dog
ikke så ovenud begejstret for tanken om at fodre min pizzasten med +++smør
pr. pizza bagt..
Findes der nogle (velsmagende) alternativer til en almindelig gærdej, som
ikke kræver alt for meget fedtstof, eller er det umuligt?
Hvis det kommer til stykket, at jeg må bruge en mørdej, så kan det jo lade
sig gøre ved at bruge bagepapir mellem pizza og sten, men allerhelst så jeg
et alternativ.
For god ordens skyld.
- Jeg har netop lavet en forsøgspizza hvor jeg udskiftede gær til fordel for
bagepulver.. Den bagte ok, men smagte ikke af en pind.. hm, ved nærmere
eftertanke smagte den måske nærmere _af_ pind.
Er det mon muligt at kamouflere smagen af pind med tomatsauce, så kun
følelsen af bark sidder tilbage i munden?
Ok, dørene er åbnet og alle råd velkomne!... (og jeg er ikke villig til at
skifte venner, eller... ikke sådan lige med det samme ihvertfald)
K.
| |
Henrik (05-07-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 05-07-02 12:17 |
|
Ja, din sidste kommentar er løsningen efter min mening.....
Bag med bagepulver...og sørg for at smagen er god baseret på et godt og
lækkert fyld, den originale Italienske pizza har i øvrigt ikke ret meget
fyld på (i højden...hvis du forstår)...og det er også bedst efter min
mening.
Hvis det er opportunt med ansjoser (køb de rigtige på en lille blå dåse i
Føtex, eller glas i IRMA, så det ikke er brisling eller anden halvkriminel
efterligning af den originale vare), så lav en pizza med:
Tomat, ansjoser, sorte oliven, rød syltet peber,
bag pizzaen ved den højeste temperatur din ovn magter med ovenstående fyld,
til den er næsten færdig, og bag så færdig med osten på, drys herefter
generøst med origano og dryp med hvidløgsolie (mast hvidløg der har trukket
i olivenolie, gerne nogle timer)
Det er herre (og dame) pizza!
Mvh H.
"Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> wrote in message
news:3d25796b$0$95222$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> I anledning af besøg fra venner i denne weekend skal jeg lave pizza.
> Desværre kan en af gærsterne ikke tåle gær, så for at vedkommende ikke
skal
> gå sulten hjem, har jeg brug for en opskrift på en pizzadej uden mel.
>
> De fleste opskrifter jeg har fundet, har alle været til mørdej. Jeg er dog
> ikke så ovenud begejstret for tanken om at fodre min pizzasten med +++smør
> pr. pizza bagt..
> Findes der nogle (velsmagende) alternativer til en almindelig gærdej, som
> ikke kræver alt for meget fedtstof, eller er det umuligt?
>
> Hvis det kommer til stykket, at jeg må bruge en mørdej, så kan det jo lade
> sig gøre ved at bruge bagepapir mellem pizza og sten, men allerhelst så
jeg
> et alternativ.
>
> For god ordens skyld.
> - Jeg har netop lavet en forsøgspizza hvor jeg udskiftede gær til fordel
for
> bagepulver.. Den bagte ok, men smagte ikke af en pind.. hm, ved nærmere
> eftertanke smagte den måske nærmere _af_ pind.
> Er det mon muligt at kamouflere smagen af pind med tomatsauce, så kun
> følelsen af bark sidder tilbage i munden?
>
> Ok, dørene er åbnet og alle råd velkomne!... (og jeg er ikke villig til at
> skifte venner, eller... ikke sådan lige med det samme ihvertfald)
>
>
> K.
>
>
| |
Jørgen Hess (05-07-2002)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 05-07-02 21:09 |
|
"Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d25796b$0$95222$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> I anledning af besøg fra venner i denne weekend skal jeg lave pizza.
> Desværre kan en af gærsterne ikke tåle gær, så for at vedkommende ikke
skal
> gå sulten hjem, har jeg brug for en opskrift på en pizzadej uden mel.
>
> De fleste opskrifter jeg har fundet, har alle været til mørdej. Jeg er dog
> ikke så ovenud begejstret for tanken om at fodre min pizzasten med +++smør
> pr. pizza bagt..
> Findes der nogle (velsmagende) alternativer til en almindelig gærdej, som
> ikke kræver alt for meget fedtstof, eller er det umuligt?
>
> Hvis det kommer til stykket, at jeg må bruge en mørdej, så kan det jo lade
> sig gøre ved at bruge bagepapir mellem pizza og sten, men allerhelst så
jeg
> et alternativ.
>
> For god ordens skyld.
> - Jeg har netop lavet en forsøgspizza hvor jeg udskiftede gær til fordel
for
> bagepulver.. Den bagte ok, men smagte ikke af en pind.. hm, ved nærmere
> eftertanke smagte den måske nærmere _af_ pind.
> Er det mon muligt at kamouflere smagen af pind med tomatsauce, så kun
> følelsen af bark sidder tilbage i munden?
>
> Ok, dørene er åbnet og alle råd velkomne!... (og jeg er ikke villig til at
> skifte venner, eller... ikke sådan lige med det samme ihvertfald)
>
>
> K.
>
Altså, uden at gøre mig klog på om det kan bruges til en pizza, så er her en
opskrift fra en gammel Tørsleff blaa Bagebog:
Hurtigbagt Franskbrød.
Dejg: ½kg Mel, 1 Brev Fermin, 2 Tsk. Salt, 1 Tsk. Sukker, ca 1/4 Liter Mælk
evt. 1 Spsk Birkes.
Melet sigtes med Fermin (bagepulver), blandes med Salt og Sukker og æltes
godt sammen med Mælken. Dejgen formes til Franskbrød, som pensles med Æg,
Øl, Kaffe eller Sukkervand, snittes, strøes med Birkes og bages ved jævn
Varme ca. 25 min. Hvis Dejgen bages i en Form, kan den være lidt mere lind,
end hvis Brødet formes på plade. Dejgen kan tilsættes 10 - 15 g Margarine,
der smuldres i det tørre Mel, før mælken tilsættes. Bemærk: Dejg med Fermin
kan også stilles koldt fra Dag til Dag, uden at Fermin mister sin Hæveevne.
Som sagt, det er en gammel franskbrødsopskrift.
Tror nok jævn varme betyder 200 grader.
Et andet sted har jeg læst at man bør bruge natron som hævemiddel, når
bagværket er næsten uden sukker.
Formentlig kan man udskifte margarinen med olie.
Hvis du bager en pizza ved meget høj varme, er jeg ikke sikker på at
bagepulveret når at virke på dejen, og så bliver det formentlig som en pind
eller pap. Jeg er næsten sikker på at pizzaen skal sættes på en kold
bageplade.
Venlig hilsen
Jørgen
| |
Henrik (06-07-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 06-07-02 12:45 |
|
Så idag i mit supermarked, at "Maizena" laver en færdig melblanding til
pizza, der indeholder bagepulver....så der er altså andre der mener det kan
lade sig gøre!
På brugsanvisningen foreslåes en bagetemperatur på 200 grader....
Da dejen er "våd" og det fugtige fylde dækker hovedparten af overfladen,
villle jeg nu forsøge at bage ved en højere temperatur...gerne på en
forvarmet bageplade/sten, for at få pizzaen sprød i bunden.
H.
"Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> wrote in message
news:3d25796b$0$95222$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> I anledning af besøg fra venner i denne weekend skal jeg lave pizza.
> Desværre kan en af gærsterne ikke tåle gær, så for at vedkommende ikke
skal
> gå sulten hjem, har jeg brug for en opskrift på en pizzadej uden mel.
>
> De fleste opskrifter jeg har fundet, har alle været til mørdej. Jeg er dog
> ikke så ovenud begejstret for tanken om at fodre min pizzasten med +++smør
> pr. pizza bagt..
> Findes der nogle (velsmagende) alternativer til en almindelig gærdej, som
> ikke kræver alt for meget fedtstof, eller er det umuligt?
>
> Hvis det kommer til stykket, at jeg må bruge en mørdej, så kan det jo lade
> sig gøre ved at bruge bagepapir mellem pizza og sten, men allerhelst så
jeg
> et alternativ.
>
> For god ordens skyld.
> - Jeg har netop lavet en forsøgspizza hvor jeg udskiftede gær til fordel
for
> bagepulver.. Den bagte ok, men smagte ikke af en pind.. hm, ved nærmere
> eftertanke smagte den måske nærmere _af_ pind.
> Er det mon muligt at kamouflere smagen af pind med tomatsauce, så kun
> følelsen af bark sidder tilbage i munden?
>
> Ok, dørene er åbnet og alle råd velkomne!... (og jeg er ikke villig til at
> skifte venner, eller... ikke sådan lige med det samme ihvertfald)
>
>
> K.
>
>
| |
Karsten Hammer Hanse~ (06-07-2002)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 06-07-02 13:28 |
|
Tak for svar og hjælp..
Men jeg har lige fået grønt lys til at lave gærdej, det gjorde vist ikke
noget at hun fik det en gang imellem.
Så nu har jeg sat en surdej over, det giver efter min mening den bedste
pizza bund, boblende, brun og sprød.
Jeg tror ikke at ansjos er et relevant bud på fyld til morgendagens
pizzabagning; jeg har det selv lidt dårligt med de små fætre der.. jeg har
selvfølgelig aldrig smagt dem sådan rigtigt ordentligt, men skal det gøres
må det blive en dag hvor jeg bare skal lave pizza til migselv.. som en
tester.. :)
pizzaerne bliver nok noget i stil med (fyld i parantes kommes på efter
bagning):
løg (og parmaskinke)
pepperoni og gorgonzola
løg og tomat (parmaskinke, ruccola og parmesanost)
champignon og løg (og parmaskinke)
pepperoni og oliven + knust tørret chili
etc.
Tomatsaucen (ukogt): finthakkede afskinnede tomater, frisk oregano, lidt
hvidløg, olivenolie, salt og peber..
hmmmm... jeg får lyst til at lave pizza nu, og ikke vente endnu et døgn...
mvh.
Karsten
Henrik <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3d26d84c$0$54704$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Så idag i mit supermarked, at "Maizena" laver en færdig melblanding til
> pizza, der indeholder bagepulver....så der er altså andre der mener det
kan
> lade sig gøre!
>
> På brugsanvisningen foreslåes en bagetemperatur på 200 grader....
>
> Da dejen er "våd" og det fugtige fylde dækker hovedparten af overfladen,
> villle jeg nu forsøge at bage ved en højere temperatur...gerne på en
> forvarmet bageplade/sten, for at få pizzaen sprød i bunden.
>
> H.
>
> "Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> wrote in message
> news:3d25796b$0$95222$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> >
> > I anledning af besøg fra venner i denne weekend skal jeg lave pizza.
> > Desværre kan en af gærsterne ikke tåle gær, så for at vedkommende ikke
> skal
> > gå sulten hjem, har jeg brug for en opskrift på en pizzadej uden mel.
> >
> > De fleste opskrifter jeg har fundet, har alle været til mørdej. Jeg er
dog
> > ikke så ovenud begejstret for tanken om at fodre min pizzasten med
+++smør
> > pr. pizza bagt..
> > Findes der nogle (velsmagende) alternativer til en almindelig gærdej,
som
> > ikke kræver alt for meget fedtstof, eller er det umuligt?
> >
> > Hvis det kommer til stykket, at jeg må bruge en mørdej, så kan det jo
lade
> > sig gøre ved at bruge bagepapir mellem pizza og sten, men allerhelst så
> jeg
> > et alternativ.
> >
> > For god ordens skyld.
> > - Jeg har netop lavet en forsøgspizza hvor jeg udskiftede gær til fordel
> for
> > bagepulver.. Den bagte ok, men smagte ikke af en pind.. hm, ved
nærmere
> > eftertanke smagte den måske nærmere _af_ pind.
> > Er det mon muligt at kamouflere smagen af pind med tomatsauce, så kun
> > følelsen af bark sidder tilbage i munden?
> >
> > Ok, dørene er åbnet og alle råd velkomne!... (og jeg er ikke villig til
at
> > skifte venner, eller... ikke sådan lige med det samme ihvertfald)
> >
> >
> > K.
> >
> >
>
>
| |
|
|