"Susanne" skrev d. 04-07-02 22:30 dette indlæg :
> Hej Gruppe
>
> Jeg faldt for fristelsen og købte en Krups ismaskine i Brugsen. Nu
kunne
> jeg endelig prøve opskriften på kærnemælksis, som har været bragt her
i
> gruppen for et års tid siden (1 l. kærnemælk, 2 1/2 dl. flormelis og
1/2
> tsk. vanilleessens). Resultatet var skuffende - grynet konsistens og
> lidt for meget smag af flormelis). Jeg har derfor søgt på nettet efter
> alternative opskrifter på mærnemælksis, men uden held. Er der mon
nogen
> her, der har en bedre opskrift?
>
> Og så et andet spørgsmål: Når æggemassen i en opskrift til is skal
> varmes op til "blandingen begynder at blive tyk - men lad det ikke
> koge", kan man så bruge almindelige æg uden risiko for
> salmonellaforgiftning. Eller skal man stadig sikre sig ved at bruge
> pastoriserede æg? (opskriften, som er fra brugsanvisningen til
> ismaskinen følger herunder, hvis nogen skulle have lyst til at prøve)
den)
>
> Er der i øvrigt nogle, som har gode (afprøvede) opskrifter på mælke-
> eller yoghurt-is (vi bryder os nemlig ikke så meget om flødeis her i
huset).
>
>
>
> *
> Grundopskrift
> 5 dl mælk
> 4 æg (jeg går ud fra, at der menes æggeblommer)
> 1 tsk majsmel
> 100 g sukker
>
>
> Bring mælken i kog i en gryde. Pisk æggeblommer, sukker og majsmel
> sammen i en skål indtil blandingen er næsten hvid. Hæld den varme mælk
i
> mens der røres konstant. Hæld det hele i gryden og varm det op til det
> begynder at blive tykkere - men lad det ikke koge! Lad blandingen køle
> af og stil den i køleskabet for yderligere afkøling (før den hældes i
> ismaskinen).
> Tilsæt evt.:
> - 3 mosede bananer (350 g)
> - 100 g ristede mandler
> - 150 g hakkede hasselnødder
> - 120 g chokoladeflager eller -stykker
> *
>
> - Susanne
> Hej susanne
Her er en opskrift på is uden fløde, og et link til siden hvor den er
fra.
Håber du kan bruge det. ( Jeg ved ikke hvordan den skal laves i maskine,
men det finder du vel ud af )
Bær-is med appelsin - pærekompot
Antal personer:
Skift antal personer
Udskriv opskriften
Vis ingredienser i gram
Energi: 943 kJ pr. portion
% protein: 11
% fedt: 23
% kulhydrat: 66
Ingredienser: ( 4 personer )
6 dl A38, acidophilus tykmælk
250 g skovbær, frosne
2,3 dl flormelis
1 dl vand, drikke-
0,7 dl sukker, stødt melis
2 spsk citronsaft, friskpresset
1 stk vanille, hel, tørret
1 stk pære, rå
1 stk appelsin, rå
Beskrivelse:
Denne simple is med bær er inspireret af den softice-agtige youghurt-is
fra USA. Den danske youghurt er for syrlig, så derfor bruges A-38 her.
Alle bær kan bruges til denne is, sukkermængden skal dog varieres.
Tilberedningstid: 8 timer.
Bon appétit.
Fremgangsmåde:
Hæld A-38 til afdrypning i et kaffefilter. Stil det i køleskab 6 timer
eller natten over.
Kompot:
Kog en sukkerlage af vand, sukker, citronsaft og den flækkede
vanillestand. Skræl appelsin og pære og skær begge i både. Kog pæren op
i sukkerlagen, tilsæt appelsinbåde og fjern straks fra varmen. Tag
vanillestangen op. Lad kompotten køle helt af, før den serveres til
isen.
Is:
Kom de frosne bær og flormelis i en foodprocessor og kør det, til
bærrene er knust.
Tilsæt den afdryppede A-38 og kør kortest muligt, til isen er ensartet.
Stil den i fryseren, til den har en passende konsistens.
Tips: Isen skal spises forholdsvis hurtigt efter at den er fremstillet,
da den ellers bliver blød. Er derfor ikke egnet til at fryse ned til
senere brug.
http://www.kokkeleg.dk/default.asp?mode=opskrift&id=1028
Med venlig hilsen
Henning
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"