"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> skrev i meddelandet:
> så prøvede jeg at lave appelsin bradepande kagen igen, denne gang med
> 2 teskefulde FRISK... bla-bla
Måske skulle du komme 1. æg i dejen, selvom det ikke står i opskriften,
og evt. sigt mel og bagepulver for klumper.
Et godt råd!!
Det bagepulver man køber bliver også ringere og ringere. - Prøv at lav
din egen hjemmelavede bagepulver, - se her...
En god blanding:
125 g tvekulsurt natron
250 g cremortartari
25 g ris- el. kartoffelmel
20 g hjortetaksalt
De forskellige dele blandes grundigt og sigtes 2-3 gange.
Bagepulveret opbevares i en tætsluttende dåse på et tørt sted.
-oo-
Eller prøv denneher alternative amerikanske appelsinkage:
(Springform ca. 22 cm i diameter)
175 g smør el. margarine
200 g sukker
3 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
Lage:
reven skal og saft af 1 citron og 1 appelsin (ikke mursten)
150 g sukker
Smør og sukker røres godt; de sammenpiskede æg røres i lidt af gangen.
Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i let og forsigtigt (ikke
forlænge).
Dejen fyldes i den smurte springform.
Bagetid: ca. 1 time ved jævn varme (170°).
Citron- og appelsinskal og -saft koges sammen med sukkeret.
Lagen hældes over kagen, så snart den er vendt ud af formen. -Voila!
Nu, kan det ikke gå galt mere
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Husk! du kan bruge bagepulveret til at
rengøre dine sorte/snavsede tekopper osv,
- de bliver næsten som nye igen.