Vi har prøvet ovn-flæsk og er blevet eninge om at det gør vi aldrig igen.
Det giver et værre svineri.
VH
Jesper
"Esther Selig" <selig@fjerndettemail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:300620021034506308%selig@fjerndettemail.tele.dk...
> In article <3d1db0bb$0$146$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>, Kat
> <katras@REMOVETHISofir.dk> wrote:
>
> > Har hørt at man kan stege flæsket til stegt flæsk i ovnen....
>
>
> Det kan man godt. sundhedsstyrelsen anbefaler dog at man max spiser
> stegt flæsk en gang hvert 3. år
> Nåmen til sagen: Du kan vælge 2 fremgangsmåder:
> enten lægger du flæsket på risten over bradepanden (taglagt hvis der er
> meget flæsk). Eller også lægger du flæsket direkte i bunden af
> bradepanden - her skal det være taglagt, ellers brænder det fast i
> bunden af panden og det vil du ikke ønske dig. Ovnen skal være 200-225
> grader og stegetiden er svær at sige - afhænger lidt af hvor meget
> flæsk og hvor mørkt du vil ha det.
> Mellem 30 og 60 min. Kig til flæsket og når det godt brunt og der er
> smeltet ca 50 liter fedt af, er det klar.
> Stegt på rist bliver flæsket meget sprødt men også en smule tørt i det.
> Bliver lidt mere saftigt hvis det ligger og svømmer i fedtet i
> bradepanden. Salt på efter stegning - hvis det ikke er røget/saltet
> flæske du steger, altså.
> Stænk og fedt i ovnen kan ikke undgås. Flæsk er noget værre svineri,
> uanset hvordan du tilbereder det. hilsen esther