"Cindie Iwersen" <ciwr@obel.auc.dk> skrev i en meddelelse...
> jeg har et spørgsmål angående æblejuice.
> Hvordan laver man det?
> Er det noget jeg kan klare med min saftkoger? Eller er det æbler som
> er koldpresset?
En saftcentrifuge er nok det bedste at bruge..
Husk de rå æbler skal altid presses med skræl på.. men uden blomst og
stilk, hvorimod kernehuset skal presses med. Frugten skæres ud i små
stykker, så de nemt kan komme igennem påfyldningstrakten.
Alternativt fra 'den grønne syltebog'..
Kogt æblesaft:
1 kg æbler
5 dl vand
1 tsk citronsyre el. 3 spsk citronsaft
Til hver liter siet saft:
200-300 g sukker
¼ tsk Atamonpulver el. ½ tsk flydende Atamon
Kun modne saftige æbler, giver nævneværdig saft. Vaskede, ituskårne
æbler, vand og citronsyre/citronsaft bringes langsomt i kog under låg og
koges ved svag varme, til æblerne brister og saften træder ud. Rør IKKE
deri, da trækker saften ind i æblerne, og man får en tyk mos og kun
ganske lidt saft. Massen hældes straks i saftpose. Dagen efter måles
saften og koges med sukkeret. Atamon tilsættes. Fyldes i varme
Atamonskyllede flasker, der lukkes.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Don't forget/miss the Copenhagen Jazz Festival 2002, 5. juli - 14. juli
http://festival.jazz.dk/start.asp?lang=1
- DJAAA
Z ...!!