/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Q: Kan færdiglavet fars fryses ??
Fra : DeBoss


Dato : 24-06-02 18:34

Hejsa..
ja nu er jeg jo nok ikke verdens største gourmet men da vi er en lille flok
der skal til Norge en uges tid, og vi er bekendt med deres uhyrlige priser
på alt der ligner kød, vil vi jo selv medbringe det vi kan..
Derfor vil jeg lige høre om der skulle være noget galt med at lave en færdig
frikadelle-fars og fryse den ned..
jeg vil ikke mene at det burde betyde en dyt, da det jo nærmest er det samme
som medister.. Men lige for at være sikker !

--
Mvh Dennis B

"There exist only 10 kinds of people: the ones that know about
binary numbers, and the ones that dont."



 
 
Peter Weis (24-06-2002)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 24-06-02 19:05


"DeBoss" <Dennis@BitNisse.dk> wrote in message
news:3d17580d$0$710$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa..
> ja nu er jeg jo nok ikke verdens største gourmet men da vi er en
lille flok
> der skal til Norge en uges tid, og vi er bekendt med deres uhyrlige
priser
> på alt der ligner kød, vil vi jo selv medbringe det vi kan..
> Derfor vil jeg lige høre om der skulle være noget galt med at lave
en færdig
> frikadelle-fars og fryse den ned..
> jeg vil ikke mene at det burde betyde en dyt, da det jo nærmest er
det samme
> som medister.. Men lige for at være sikker !

Det skal fryses ned så hurtigt som muligt efter at kødet er hakket og
farsen rørt sammen.
Bakterier sidder primært på kødets overflade, og da hakket kød har en
meget større overflade end hele kødstykker bliver bakterievæksten
kraftigere.
Man behøver ikke være hysterisk, med mindre man da har en sart mave.
Men brug helst helt friskhakket kød, rør farsen med det samme og frys
den ned i flere småportioner så I ikke behøver at tø hele portionen op
den første dag.

I kan også overveje at medbringe en hamburgerryg eller en
bayonneskinke. De holder sig lidt bedre end fersk kød på grund af
saltningen/røgningen.

mvh
Peter



DeBoss (24-06-2002)
Kommentar
Fra : DeBoss


Dato : 24-06-02 19:36

oki takker

Det er nu heller ikke fordi vi regner med at leve af frikadeller Det
skal kun være til den ene dag..
Tak for forklaringen.. altid bedre end bare ja/nej

Mvh Dennis

"Peter Weis" <p.weis@email.dk> wrote in message
news:af7n0o$7sd$1@sunsite.dk...
>
> "DeBoss" <Dennis@BitNisse.dk> wrote in message
> news:3d17580d$0$710$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hejsa..
> > ja nu er jeg jo nok ikke verdens største gourmet men da vi er en
> lille flok
> > der skal til Norge en uges tid, og vi er bekendt med deres uhyrlige
> priser
> > på alt der ligner kød, vil vi jo selv medbringe det vi kan..
> > Derfor vil jeg lige høre om der skulle være noget galt med at lave
> en færdig
> > frikadelle-fars og fryse den ned..
> > jeg vil ikke mene at det burde betyde en dyt, da det jo nærmest er
> det samme
> > som medister.. Men lige for at være sikker !
>
> Det skal fryses ned så hurtigt som muligt efter at kødet er hakket og
> farsen rørt sammen.
> Bakterier sidder primært på kødets overflade, og da hakket kød har en
> meget større overflade end hele kødstykker bliver bakterievæksten
> kraftigere.
> Man behøver ikke være hysterisk, med mindre man da har en sart mave.
> Men brug helst helt friskhakket kød, rør farsen med det samme og frys
> den ned i flere småportioner så I ikke behøver at tø hele portionen op
> den første dag.
>
> I kan også overveje at medbringe en hamburgerryg eller en
> bayonneskinke. De holder sig lidt bedre end fersk kød på grund af
> saltningen/røgningen.
>
> mvh
> Peter
>
>



Bettina Madsen (24-06-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 24-06-02 20:04

Frikadellerne kan jo også laves færdige med det samme og fryses.
Så er der ihvertfald ikke så store bakterieproblemer.

Bettina




DeBoss (24-06-2002)
Kommentar
Fra : DeBoss


Dato : 24-06-02 22:24

> Frikadellerne kan jo også laves færdige med det samme og fryses.
> Så er der ihvertfald ikke så store bakterieproblemer.

Ja jeg har overvejet det. Det er jo noget nemmere deroppe, men det smager jo
lidt bedre med frisklavede synes jeg..

Mvh Dennis



Jørgen Hess (25-06-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 25-06-02 18:57


"DeBoss" <Dennis@BitNisse.dk> skrev i en meddelelse
news:3d178de6$0$697$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Frikadellerne kan jo også laves færdige med det samme og fryses.
> > Så er der ihvertfald ikke så store bakterieproblemer.
>
> Ja jeg har overvejet det. Det er jo noget nemmere deroppe, men det smager
jo
> lidt bedre med frisklavede synes jeg..
>
> Mvh Dennis
>
>
I kunne også forsøge med fiskefrikadeller, eller hvad som helst andet med
fisk.
Mange danskere har tårer i øjnene, når de ser de norske fiskepriser (i
almindelige supermarkeder), og husk lige at trække ca. 10% af de norske
priser for at harmonisere valutakursen.

mvh
Jørgen




DeBoss (25-06-2002)
Kommentar
Fra : DeBoss


Dato : 25-06-02 23:01

> I kunne også forsøge med fiskefrikadeller, eller hvad som helst andet med
> fisk.
> Mange danskere har tårer i øjnene, når de ser de norske fiskepriser (i
> almindelige supermarkeder), og husk lige at trække ca. 10% af de norske
> priser for at harmonisere valutakursen.
>

Skulle ikke være nødvendigt..
Vi skal bo et sted hvor der er superb fiskemuligheder...

Ham vores nordmand som kommer derfra, mente at vi ihvertfald godt kunne
basere den ene dag på selvfanget fisk.. lækket

Mvh Dennis



Renate Jacobsen (24-06-2002)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 24-06-02 20:43


"DeBoss" <Dennis@BitNisse.dk> skrev i en meddelelse
news:3d17580d$0$710$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa..
> ja nu er jeg jo nok ikke verdens største gourmet men da vi er en lille
flok
> der skal til Norge en uges tid, og vi er bekendt med deres uhyrlige priser
> på alt der ligner kød, vil vi jo selv medbringe det vi kan..
> Derfor vil jeg lige høre om der skulle være noget galt med at lave en
færdig
> frikadelle-fars og fryse den ned..
> jeg vil ikke mene at det burde betyde en dyt, da det jo nærmest er det
samme
> som medister.. Men lige for at være sikker !
>
> --
> Mvh Dennis B

Hej Dennis,

Man kan sagtens lave farsen færdig og fryse den. Et lille tip hertil har jeg
også:
Hvis det er til frikadeller, kan man lave farsen, forme den til frikadeller
og fryse dem på en plade fra ovnen med bagepapir på.
Når de er frosne kan man pakke dem i poser.
Således er det pludselig *meget* nemt og hurtigt at lave friskstegte
frikadeller.

God tur!

Mvh. Renate



DeBoss (24-06-2002)
Kommentar
Fra : DeBoss


Dato : 24-06-02 22:23

> Således er det pludselig *meget* nemt og hurtigt at lave friskstegte
> frikadeller.


Hehe... kanon ide )

Takker...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste