"ronny" skrev d. 18-06-02 16:17 dette indlæg :
> Hej alle :)
>
> Jeg skal lave gnocchi i aften, men min toscanske kogebog ligger i
Jylland og
> jeg sidder på Sjælland.
>
> Der skal hvedemel, smør, mosede kartofler og salt i. De er super, men
jeg
> kan ikke huske blandingsforholdet. Jg ved at det er 500 gram
kartofler, men
> er det 100 eller 200 g hvedemel?
>
> Venlig hilsen
>
> Jyden på Sjælland Peter
>
>
Gnocchi
Grundopskrift, Pasta 6 personer
900 g melede kartofler
200 g mel
Salt
Friskværnet sort peber
Serveres med:
Smør
Friskreven parmasan
Gnocchi er en variation af den normale pasta opskrift, hvor man bruger
kartoflen som ekstra indgrediens. Det er en italiensk specialitet Par
Excellence, og kan laves på flere forskellige måder. Især Piermonte
regionen er kendt for sine Gnocchi.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i lidt vand under låg. Hæld vandet fra
og mos kartoflerne grundigt, mens de endu er varme. Der må endelig ikke
være klumper i mosen. Begynd så at ælte mosen på et bord, mens melet
tilsættes lidt efter lidt, til man har en blød men smidig dej.
Tag et stykke af dejen drys med lidt mel og rul dejen ud med hænderne
til en 2 cm tyk pølse. Skær dejpølsen i 3 cm lange stykke og gentag
denne operation, til al dejen er brugt.
Tag så en stor gaffel, gerne i træ, og hold den i venstre hånd med
tænderne nedad, og pres dejklumpen ind mod tænderne med tommelfingeren,
og lad gnocchien rulle over på et rent viskestykke. Gentag dette med
alle dejstykkerne. De skal krølle sammen som rillede skaller, når de
ruller af gaflen.
Kog de færdige Gnocchi i rigeligt kogende saltet vand. Når de er
færdige, flyder de op til overfladen og tages så op, og lægges direkte
på et varmt fad. Drys dem med lidt friskreven parmasan og et par
smørklatter.
Andre gode sovse, som man udemærket kan bruge til Gnocchi er f.eks en
enkel tomatsovs med lidt frisk basilikum, eller den Piemontesiske sauce
Alla Brava
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"