Mogens wrote:
(klippet med løs hånd)
> Et par af vores gode venner aflægger os besøg her i
> weekenden. > Derfor: Er der nogle af gourmeterne i gruppen som kan
> give gode råd til en enkel, men alligevel udsøgt menu, og
> som en lægperson udi faget kan få held med.
Må jeg anbefale at lave den mad du/I synes at være bedst til og så gøre lidt ekstra umage med at
finde de bedste råvarer. Gourmetvennerne vil til enhver tid værdsætte en simpel daglig ret lavet med
omhu og gode råvarer, langt højere end et forsøg på at gøre dem tilpasse/ overgå/ please/ osv osv.
Her er dog lidt (for)retter jeg ville sætte pris på at sætte tænderne i på denne tid af året:
Hvidløgsristede skiver af hjemmebagt baguettes med :
- Tomat/basillikum/ristede pinjekerner.
- Tapernader.
- Pesto.
- Rucola med parmagiano med orangedressing.
- Kyllingeleversugo
- Kold tomatsuppe/gazpacho.
- Spinatgnocchi.
- Hvidløgsmarinerede muslinger dampet i hvidvin.
- find selv på.
- Sorte oliven uden sten i bacon omsvøb. (gerne urøget) fæstes med tandstikkere og sauteres.
- Tomater og kartofler "Bådes". Olie, tyndskåret fennikel, salt og chilli. 200 gr. i en time.
- Marineret kød, garneret med fennikel, gulerødder, bladselleri, nye små kartofler(saltristede) og
salat rucola.
Sorbet til dessert....(hva´med en Grappa-sorbet?)
Vinene kunne være Brunello, Barolo eller lidt lettere Primitivo, Chianti osv.
Eller hvad med en kold Bourgoune, Fleurie f. eks. og nogle halvtørre hvidvine??
Ovennævnte skulle, vil jeg mene, udfylde fritiden i dagene op til vennernes besøg og ganske givet
vække begejstring.
INGEN FLØDE, men masser af hjemmebagt brød og vand og vin og musik og hygge og....
--
Regards
Zillyink.
Remove: 123 from @