Hej Thomas
Jeg siger mange tak for opskriften... det var lige det jeg søgte
/dennis
"T. N." <pauper@fdf.dk> wrote in message
news:ael55c$18sl$1@news.cybercity.dk...
>
> "Dennis Glintborg" <dgli00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
> news:aekn0u$ft6$1@sunsite.dk...
> > Jeg søger en opskrift på Struer-egnens 'verdensberømte' venøsteaks.
> > Det er noget med tyndtskårede bøffer af oksefilet og så en forfærdelig
> masse
> > hvidløg... håber dette lyder bekendt for nogen
>
> Hej Dennis
> Venøsteaks er rigtigt fra Struer-egnen nærmere betegnet fra øen Venø små
> 10km. fra Struer.
> Jeg har været kok på Borbjerg Mølle Kro(på næsten samme egn) for nogle år
> siden.
> Den gamle ejer af Venø kro, havde engang i?70'erne? taget sin opskrift på
> venøsteaks med sig, fra Venø, til Borbjerg Mølle Kro, da de søgte nye
> udfordringer og købte kroen.
> Så opskriften må være tæt på de originale Venøsteaks. Dog hedder denne ret
>
> Møllesteaks (det er nok den mest solgte ret på Borbjerg Mølle Kro)
> 4 personer(der godt ka li kød)
> 800-900g okseinderlår skåret i 3-5mm tynde skiver.
> masser hakket hvidløg
> olie
> smør
> en håndfuld hakket persille.
> salt, peber og måske lidt citron.
>
> Varm en pande, helst støbejern, til den er næsten rødglødende(læs meget
> meget varm). Drys lidt salt og lidt olie på panden og lig skiverne på så
> hele kød fladen kommer i kontakt med panden. vend kødet lige så snart de
ser
> den er ved at blive grå på den side der ligger opad, gerne lidt før, det
> tager ca. 1-1½min. Vend kødet og giv det ½-1min. Gentag til alt kødet er
> stegt.
> Når alt kødet er færdigt skruer du lidt ned for varmen og smider en
smørklat
> på lader den bruse op sammen med hvidløg. Tilsæt kødet, persillen, salt,
> peber og evt. citron.
>
> velbekomme
> Thomas Nedergaard
>
>
>