"Mark Beaumont" <news-apr-maj-02@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse news:aeo6t1$1ol2$1@news.cybercity.dk...
> E.G.C. <kaninen@tdcadsl.dk> skrev:
> > Er dwer også noget der hedder juliennejern?
>
> Jo, de findes i flere udgaver
>
> Et juliennejern kan f.eks. bruges til at lav tynde strimler af appelsinskræl, til dekoration.
>
http://www.1st-gourmet.dk/gourmet/gourmet.nsf/stuffbyid/EB89BE74FEA4A4B0C12568D50059AB00
>
> En Julienneskræller kan bruges til at lave tynde strimler af f.eks. gulerødder.
>
http://www.internetcookshop.com/images/products/HCB171_180.jpg
>
> At skære noget i julienne, betyder egentlig bare at skære
> det i tynde strimler (tændstikstørrelse).
>
> Vh Mark
>
Ja, jo tak for dit svar, det er da også rigtigt, nu tænkte jeg mere på disse grøntsager, som er i tynde men ikke brede
strimler, der som du nævner kaldes julienne, den til appelsinskræl er fin til appelsin og citron, men det jeg søger er ligesom til
gulerødder og porrer, som jeg nu altså står og laver i "hånden".
Med venlig hilsen
E.C.