Hylden blomstrer jo netop nu, så se at komme afsted!
Hyldeblomstdrik (ca. 1 3/4 liter):
20 hyldeblomstklaser uden stilke
25 g citronsyre (2 spsk.)
Saft af en citron
500 g stødt melis
500 g puddersukker
1 liter kogende vand
1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og
overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Stilles koldt og
trækker 4-5 dage under låg, sies og gemmes på Atamonskyllede flasker,
der proppes til dagen efter.
Opskriften stammer fra "Den grønne syltebog" fra Tørsleffs Husmoder
Service. Du kan jo droppe konserveringsmidlet, hvis ikke drikken skal
langtidsopbevares.
Drikken kan fortyndes med isvand, danskvand eller hvidvin.
Venlig hilsen
Kurt Hansen