"ronny" skrev d. 15-06-02 22:19 dette indlæg :
> Oooops på tirsdag får jeg (forhåbentlig) en normal tilværelse igen.
Kæresten
> er færdig med sin universitetseksamen. Men jeg vil selvfølgelig gerne
gøre
> hende glad når hun nu står og har fået sin karakter. Jeg havde planer
om at
> tage en flaske gul enke med, men ville lige høre om nogle af jer
kulinarisk
> interesserede mennesker havde en enten bedre idé, eller måske et
forslag til
> en lille snack jeg også kunne medbringe. Og hvis alt nu skulle gå
> galt.....hvordan ville hun så opfatte champagne der jo gerne skulle
> symbolisere fest og farver? Måske gravøl var bedre i den situation :)
>
> Venlig hilsen
> Peter
>
>
Hej Peter
Hvad med denne opskrift
Forelskede tigerrejer
4 personer
800 g. rå tigerrejer med skal (evt. kæmperejer eller jomfruhummerhaler)
2-3 spsk. smør
1-2 spsk. koldt smør
2 charlotteløg
2-3 peberfrugter i forskellige farver
1 fiskebouillonterning
5 cl. cognac
150 g. champignon
1 spsk. tomatpuré
3 dl. cremefraiche (38%)
1 tomat
1 bundt persille
1-2 spsk. Pernod (evt. tør vermouth eller sherry hvis du ikke er til
den lakridsagtige smag)
lidt cayennepeber
salt
Pil rejerne. Hak løg og persille, skær champignon i skiver og
peberfrugterne i terninger. Skold og flå tomaten. Skær tomatkødet i
terninger.
Skru op for varmen og tilsæt rejer og lad dem kort stege med i nogle
sekunder. Sluk emhætten (Vigtigt) hvis du har en sådan tændt. Hæld
cognacen over panden, antænd den og sluk evt. flammerne med et låg.
Bemærk flammerne kan blive høje!! Tilsæt champignon og tomatpuré.
Vend tomatkød og persille i og varm det hele igennem i et halvt minut.
Pas på rejerne ikke koger medfor længe da du risikerer, at de bliver for
seje og tørre. Rør cremefraichen i retten.
Smag til med Pernod, krydr forsigtigt med cayennepeber og lidt salt.
Varm kort retten igennem og tilsæt under omrøring den kolde smør.
Portionsanret rejerne og saucen på forvarmede tallerkner. Garner med
varme grønne asparges (sørg for de er godt afdryppede) og ris.
Server evt. en Alsace-riesling til retten. Hvis du er i rigtig festhumør
kan en tør rosa champagne anbefales.
Fundet på
http://www.dk-kogebogen.dk
Mvh
per
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"