On Sun, 16 Jun 2002 12:24:03 +0200, Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net>
wrote:
>[Karina Lund Andersen | Sat, 15 Jun 2002 11:32:30 +0200]
>
>>Er der nogen der har en god opskrift på vanilieis, som kan laves i en
>>ismaskine? Jeg står og mangler en opskrift til i aften!
>
>Forsinket, men kan sikkert stadig bruges (og af andre) - jeg har
>reduceret opskrifterne så de passer til en hjemme-ismaskine; her er
>nogle af mine opskrifter:
>
>En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig,
>med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så
>kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke
>varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har
>været i fryseren).
>
>
>Grund-gelatoen laves således (500 g. masse, 6 portioner)
>
>3-4 æggeblommer piskes med 100 g. sukker; 2 dl. sødmælk og 1 3/4 dl.
>piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under
>grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller
>bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet
>forsvinder.
>
>Den afkøles i køleskab før den anvendes.
>
>
>Chokolade/Rom gelato:
>
>90 g. mørk chokolade smeltes under vandbad, og 1/3 grundmasse emulgeres
>forsigtigt deri, hvorefter 2 spsk. mørk rom tilsættes sammmen med 2 tsk.
>god kakao - efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres
>som normalt.
>
>
>Chokolade/orange "flake" gelato:
>
>Smelt 80 g. mørk chokolade. 2 spsk. Cointreau tilsættes en portion
>grundmasse; når isen køres i maskinen tilsættes den lune chokolade i en
>tynd stråle mens maskinen kører .
>
>
>Vanille gelato:
>
>Kornene af ½ stang (polynesisk) vanille piskes med æggeblommerne i
>grundmassen; de tomme stænger tilsættes fløden under opkoget (fjernes
>herefter) og isen køres som normalt.
>
>
>Hasselnød gelato
>
>100 g. hasselnødder ristes på bagepapire i en ovn (180 grader i 10-15
>minutter), afkøles, skallen gnides af i et viskestykke og efter afkøling
>hakkes nødderne ganske fint og tilsættes grundmassen.
>
>
>Valnød/Ahorn gelato:
>
>60 g. valnødder hakkes fint og koges med 50 g. ahornsirup til en tyk
>grød, blandes med grundmassen og køres i ismaskinen når det er afkølet.
>
>
>
>René
>
www.rene.hjorth.com
Uhm - det lyder spændende. Tak for opskrifterne
M.v.h. karina