Jeg kender flere, der uden problemer har lavet øl i aluminiumstanke,
inclusive bryggerierne i fordums tid....men pH-værdien er vist også lidt
højere i øllet, husker jeg ret, omkring 3,5-4,0, og derfor måske lidt mindre
agressivt. Tankene rengjordes i phosphorsyre, og tåler altså syre, men ikke
alkali...der i øvrigt også giver brintudvikling med aluminium.....
Link til pH i vin:
http://www.wineperspective.com/the_acidity_of_wine.htm
Specielt til Klaus:
"Spændingsrækken fortæller om en reaktion har mulighed for at forløbe. Det
er derimod ikke sikkert, at reaktionen forløber i praksis, idet f.eks.
aluminium er beskyttet af et lag af Al2O3, som forhindrer, at aluminium
reagerer.
Mvh H.
"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+4928c8b6-e431-4967-a1a8-99751ca4f64a@news.szn.dk...
> Ulf Reese Næsborg skrev:
>
> > Kan nogen komme på ulemper ved projektet?
>
> Syre og metal?
>
> På den anden side set har jeg lavet surmælk i mælkejunger, så...
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam